Sommar väder. Planerat snitt.

Riktigt varmt är det ute, väldigt skönt men nästan lite fööör varmt nu när man är varmare än vanligt också =) Men man ska inte klaga!! Idag har vi varit ute hela dagen. Köpte en liten pool med uv-tak till Elsa som hon har spenderat några timmar i =) Elsa somnade som en stock för 2 timmar sen. Och Melissa har lyckats slita sig från youtube och facebook och är inne och duschar.

Daniel åkte ner till P&L för att se några band (och fömodligen sitta i öltältet) med några kompisar. men jag är inte bitter! =) tycker faktiskt att det är skönt att bara vara hemma och ta det lugnt, jag ska ju ändå gå på lördag och det räcker för mig. Några kompisar kommer hit på dagen på lördag så det ska bli riktigt skoj=)


och nu har våran målare (Daniels morfar) målat klart utbyggnaden utvändigt=) blev kanonbra!! han är verkligen duktig som vill och orkar hålla på.


Och jag kan bara inte sluta oroa mig för det här med vikten, visst läkaren sa att allt såg bra ut med bebisen och att den växte som den skulle, men va fan är det verkligen normalt att gå ner i vikt när man är gravid???? Mår varken illa eller kräks.Mår kanon.  Nu är det bara + 2 kg sen plusset i dec.....blir inte klok på det här! Men bara bebisen mår bra så är ju allt bra men kan inte sluta oroa mig ändå.......så här var det då inte med de andra två.....


har sådana starka och smärtsamma sammandragningar om dagarna så ibland är det så man nästan tappar andan =)


När jag var till läkaren för snart 2 v sen så blev det även bestämt att det blir planerat snitt. Jag och Daniel har pratat otroligt mycket om det,velat fram och tillbaka. och pratat om vad som hände under Elsas förlossning eller katastrof snitt som det nu blev.
Vi kände oss båda så otroligt snuvade på allting, man hade legat och kämpat i såå många timmar och sen blir det bara katastrof! han blev utslängt från operation och jag sövd snabbt som attan. Elsa mådde inte bra,hade 1 i apgar!  andades inte utan fick handventileras och ha CPAP efter katastrofsnittet. jag vill ALDRIG behöva uppleva samma känsla och oro som då! hade det gått nån minut till så hade hon kanske inte funnits hos oss idag. Hemska tanke! Så därför i samråd med läkaren så blev det bestämt att det blir planerat snitt eftersom vi inte vill riskera att nåt går snett vid nästa förlossning också.  Och läkaren sa även att eftersom mina värkar med Elsa var kraftiga men tyvärr inte effektiva så finns det en chans att de även blir så denna gång.
Det känns riktigt bra med det beslut som vi har fattat. Så nu ska vi bara vänta på ett datum för miraklets födelse =) har ju BF den 28 aug men det kommer bli nån vecka eller dagar innan det. men vi kommer att hålla datumet hemligt så det blir en överraskning när h*n kommer =)



/LINDA






Mina underbara barn <3







Snart kan vi lägga till ett till kort på nästa familjemedlem =)


/LINDA

Bm besök

i morse var jag till BM igen. Magen hade vuxit och hjärtljuden låg mellan 145-150 idag =) Tänk v 32 idag =)

Fick förresten ett sms från Elgiganten idag om att min mobil som jag har lämnat in på lagning ej gick att laga! Men att jag skulle få hämta ut en ny som gick på garantin=) himla bra det där med garanti tycker jag =)  Skulle få välja en ny mobil upp till 4500 kr, vilket jag tycket var väldigt bra. men eftersom jag inte surfar nåt i mobilen så valde jag en med bra kamera och lite annat i stället...tror den kostade runt 3700.....är i allafall väldigt nöjd!


Ska lägga lilltjejen nu som är kanontrött, sen ska jag och Melissa ut och fortsätta måla staketet =)



/LINDA

Söndag

Vad är det som händer?? Elsa ligger fortfarande och sover!  Och klockan är efter 9! Visst hon somnade liiite senare igår än vanligt, 19.45 men tycker hon borde vakna. Men men lillgumman var väl riktigt trött då=) Får hoppas det blir bra väder idag så vi kan vara ute och leka hela dagen.


Elsa hade kulldräkt på sig på midsommar, riktigt gulligt var det =) Vi var till Finnäset sen åkte vi vidare hem hit, svärmor och hennes kompis höll längst, de åkte hem strax efter 04 =) själv så la jag mig efter 3 nångång.....

I morgon är det dags för BM besök igen=) åh ser fram emot de här besöken så otroligt mycket =) man får ju höra ljuuuv musik=)



/linda

Midsommar

I går kom vi hem från en helt underbar vecka i Göteborg hos syter yster =)
I måndags så blev det en heldag på Liseberg, Elsa åkte karusell för första gången och det var mycket uppskattat=) Melissa åkte en massa otäcka karuseller med Annelie, synd bara att Atmosphere var ur funktion när vi var där....
Bea gick med mig och Elsa för hon var så förkyld så hon kände sig lite hängig...

På tisdagen besökte vi Universeum och såg en massa olika djur, fiskar och hajar=) ska lägga ut lite bilder från Göteborgsbesöket sen...

Det var i allafall en jättelyckad mini semester! =)


Idag blir det midsommarlunch hos mormor sen vidare till Finnäset för att fira midsommar där.

Drygt bara att jag har blivit så förkyld!!!!


/LINDA

Göteborg

Idag åker jag och mina flickor till Göteborg tillsammans med lillasyster Bea. Ska hälsa på våran andra syster Annelie som har hyrt  en lägenhet där över sommaren. Annars bor hon i växjö och pluggar till sjuksköterska där.

Får se hur tågresan på 5,5 timmar kommer att gå med Elsa =) har med en massa böcker och lite annat att sysselsätta henne med. 2 byten är det, så vi får hoppas att allt går smidigt =)  Sen kommer vi hem på torsdag igen.


På måndag ska vi till Liseberg om vädret tillåter. Det blir en heldag så Melissa blir riktigt nöjd =)  Jag får väl åka barnkarusellerna med Elsa, inga andra för mig inte =)


Nu ska jag packa det sista=)



7LINDA

Ultraljud

Har precis kommit hem från Specialistläkaren. Allt såg jättebra ut med lilla pyret och vikten var absolut inga problem=) den ligger precis på "normal" kurvan i viktuppskattning. Uppskattningsvikten var ca  1500 g. Så det känns verkligen jättebra, slipper man oroa sig att den skulle vara för liten eftersom jag inte går upp i vikt. Men lillen verkar då få all den mat och näring den behöver =) han trodde till och med att den här bebisen kunde vara lite större än de andra två =) ha ha herregud så har man gått och oroa sig =)   ÅÅÅh det var så mysigt att få se den igen, och det var ju ganska stor skillnad nu än när man gjorde rutin UL i v 19 =) Längtar så mycket efter dig nu!!! <3  Så det ska bli intressant att se hur stor den är när den kommer =)


Idag blir det nog bara att vara hemma. Älsklingen och hans kompanjon och deras anställda ska på after work idag, så de skulle bara jobba till 12 sen iväg och käka och sen vidare till S1 tror jag. Så jag blir hemma själv med mina 2 flickor.


Bara 2 dagar kvar till göteborg nu!!!! =) tjohoooo



/LINDA

Paj och tut bingo =)

I går bjöd jag 3 av mina vänner på lite jordgubb/rabarber paj med vaniljvisp, mkt gott =) 2 av dem har barn varav 1 är jämngammal med Elsa, wilma heter hon. och Annas dotter Thilde är 4 månader och maria är gravid i v 36 så hon och Tomas får snart sitt första barn =) Får se om det blir en till tjej i det här tjejgänget eller om det ska bli första grabben =)


Sen igår kväll åkte jag, mamma och syrran Angie på bilbingo i Romme. Mamma vann 200och jag var 1 nr ifrån att vinna 5000 kr!!! Satt och väntade på nr 66.....men men nästa gång kanske =)


Idag blir det nog lugnt, inget planerat.


I morgon får jag se lilla pyret igen <3 längtar extremt mkt!! Läste förresten i tidningen idag att gravida bör sova på vänster sida annars ökar risken att fostret dör i slutet av graviditeten. risken kan halveras om mammam sover på vänster sida. herregud vilken sida tror ni att jag sover på????? ja inte är det vänster i allafall!!!! aja nu får man väl börja sova på den då.....det är samma forskare som kom på för 20 år sen att det är större risk att bebisen dör av plötslig spädbarnsdöd om de sover på mage. Så han vet ju vad han pratar om...Enligt honom så ökar trycket på vissa blodkärl och att blodförsörjningen minskar om mamman ligger på höger eller på rygg. Jag har ju verkligen en favoritsida att sova på och det är på höger sida. men jag vet att när jag väntade Elsa så gick det absolut inte att sova på den för hon sparkade nåt så enormt då, så då sov jag ju faktiskt på vänster sida stor del av graviditeten......så nu blir det att sova på vänster!! ingen ide att utmana ödet.


Elsa har ett nytt favoritställe som hon vill sitta på.....i sin dockvagn, som är en liggvagn =)



/LINDA

Jordgubb och rabarberpaj med knäcktäcke =)

gjorde en sån fantastiskt god paj i helgen! med rabarber och jordgubbar och ett kanongott knäcklager ovanpå *mums* till och med lill syrran Bea som inte tycker om jordgubbar gillade den här pajen=) hon var förbi en sväng och blev såklart bjuden på lite gött!

Blev supergod med vaniljglass till!




/LINDA

BM besök

I morse var jag till min BM på rutinbesök. Sockret och blodtrycket låg bra, järnvärdet var lågt så jag måste börja äta dessa förbannade järntabletter igen!! (slutade för 2 v sen efter att ha provat 3 olika sorter) min mage klarar verkligen inte av det....men hon föreslog nåt man kunde köpa på apoteket som man kunde dricka så jag får åka iväg och köpa det idag. Får hoppas att det går bättre än tabletterna.

SF måttet hade tyvärr  planat ut som jag hade misstänkt, så när jag ska till Specialistläkaren på fredag så ska han även göra ett tillväxtultraljud för att se hur stor bebisen är nu. Magmåttet är mindre med den här bebisen än med både Melissa och Elsa i den här veckan. men det är säkert ingen fara! ska bli kul att se bebisen igen =)


Bebisens hjärtljud låg från allt mellan 145-175 idag, så det var full rulle.


/LINDA

Söndag

Vaknade i morse av världens smäll! Det åskade och blixtrade nåt så fruktansvärt! Så inte gick det att sova nå mer inte. Men nu på kvällen tycker jag att det har varit riktigt behagligt =)

I går beställde vi en spiraltrapp som ska vara i vardagsrummet i utbyggnaden, som ska gå upp till loftet.  Den här blev det =)



Så det blir nog riktigt snyggt =)



Idag när jag skulle duscha med Elsa så tog jag av henne blöjan, så sprang hon runt lite inne i badrummet och helt plötsligt sätter sig ungen på pottan...och kissar!! =)


I morgon är det dags för Bm besök igen =) och på fredag är det läkarbesök.


Bara 1 vecka kvar till Göteborg nu också!!!!! =)


V 30 i morgon....=)





/LINDA

Student

I går umgicks jag med Fia och Anna, deras döttrar var såklart också med=) åt jordgubbar med vaniljglass! *mums* riktigt riktigt gott var det.


Idag tar Daniels lillebror studentenn så vi ska dit på lite middag/fika på eftermiddagen, de har verkligen tur med vädrat studenterna =) När jag skjutsade Melissa till skolan så såg man alla fina tjejer och killar i sina fina studentkläder=)


har precis varit och storhandlat på maxi, så nu är kylskåpet fyllt till max igen =)


Plikten kallar för nu kommer lilltjejen med en bok som hon vill att mamma ska läsa =)  hon är så rolig lillstumpan, hon har börjat att sjunga på visan "bä bä vita lamm", fast bara bä bä då =) fast man hör att det är den sången i allafall=) herregud det går så fort och hon lär sig så mycket för varje dag nu.









/LINDA

Tisdag

I helgen var vi på ännu ett bröllop, min barndomskompis Mia gifte sig med sin Tobias =)  kanonfint och jättetrevligt, bilder kommer senare. Så nu har vi haft det stora nöjet att få vara med på 2 bröllop =)

Idag köpte jag en sulky som vi ska ha med till göteborg när vi ska dit om 12 dagar =) den vi har nu blir för stor och otymplig att ha med så jag slog till på en Chicco liteway, den fick bäst i test i råd och rön så den måste nog vara bra. precis som på bilden fast helsvart.




Idag har jag tvättat nästan alla fönster, lika bra att passa på medans man orkar.

V 29 är jag i nu också=) är lite fundersam, går inte upp så mycket i vikt som jag tycker att jag borde, har inte gått upp ett gram alls på över en månad, 5 veckor tror jag.....men känner att magen växer så det borde väl inte vara nån fara eller??? nån som känner igen sig???


Elsa var kanontrött nu på kvällen så hon somnade redan tjugo i 7, lillstumpan.


/LINDA



RSS 2.0