J*vla förkylning

Lillstumpan är förkyld,så hon är så gnällig...stackarn. Köpte faktiskt nässpray åt henne idag, det stod att det var från 7 mån men vet många som har börjat innan, så jag har gett henne 1 gång idag och det blev mycket mycket bättre. Det stod att man skulle ge 2 sprutt i  varje näsborre men jag gav bara en i varje.  Har även gett henne alvedon idag eftersom hon har varit lite febrig.....Tycker vi ofta är förkylda =( är täppt i näsan jag me, tack gode gud för nässray!!  Elsa ligger just nu och sover...lite sent för en lur men men hon är ju sjuk så då får det vara okej =)


Satt och sappade på tv:n och fick se ett program om skönhetsdrottningar i åldrarna 6-12 år...herregud hur kan man som förälder utsätta sina barn för det???? Dom som inte vinner blir ju sååå besvikna och ledsna och tror att dom inte är fina nog...nej fy fasen det borde vara förbjudet....


Nu ska jag ta lite te med honung i...

/LINDA

Ny bilbarnstol

Idag var vi till Barnens hus och köpte en ny bilbarnstol till Elsa. Jag hade hela tiden tänkt köpa en britax, men blev så förtjust i en annan. Så det blev en maxi cosi mobi, en svart med lite silver i =) är KANON nöjd.....ska inte börja använda den än men lika bra att passa på att köpa den nu när den var lite nedatt. Den här modellen och färgen har nästan kostat 3300!! usch men nu fick vi den för 2500 kr =) så det var ju bra....





Har umgåtts med Fia och hennes dotter Wilma idag. Var även till kupolen en sväng och köpte 2 byxor till Elsa och 1 par till melissa...... I morgon ska jag bara vara hemma och påta lite..... Sen senare i veckan ska jag hem till Emma och träffa henne och Mia och deras barn såklart =)


Snart flyttar brorsan till malmö...flyttlasset går på tisdag...=( usch....han har hälsat på varje vecka nu sen det blev klart att han skulle flytta. Lite resfeber kanske=) Han hade utflyttningsfest i lördags, synd att man inte kunde gå. hade ju mina härliga flickor hemma, och lika kul är väl det =)


Nu ska jag fortsätta titta på CSI......


/LINDA

Torsdag

I morgon tänkte jag och Daniel åka och köpa bilbarnstol nr 2 till Elsa. Hon har ju inte vuxit ur 1:an än på ett tag men det är lika bra att köpa nästa nu. För annars blir det säkert att man måste köpa den till jul eller jan och oftast så har man mindre pengar då efter alla julklappsköp =)


Nu är det bestämt att melissa ska vara med och tävla i gymnastik den 9 oktober =) gud  är såå nervös. jag hade ju bestämt att hon skulle stå över första tävlingen eftersom hon började ju med gymnastik i aug och de andra har tränat en hel tremin mer än henne. men tränarna tyckte att hon var så duktig så de ville ha henne med =) de hade till och med frågat om hon hade hållt på med gymnastik förrut, eftersom hon är så vig och har utvecklats så mycket =) då blir man stolt ! =) hon är ju så duktig lillgumman....


Elsa far runt som ett jehu i sin gåstol här hemma=) när jag går ut i köket kommer hon efter direkt =)
Hon har varit så gnällig i 2 nätter nu så hon har fått sova inne hos oss....undrar om det är tänder på väg eller om det bara är förkylningen.....


/LINDA

Välkommen lilla Alfred

I lördags så fick min kära vän Tina sin andra son, Alfred. Så idag har jag, Melissa och Elsa varit och hälsat på. Han var sååå söt så! När han kom vägde han 4080 och var 52 cm lång.

Här kommer lite bilder på underbart fina lilla Alfred....





/LINDA

Klippning

Nu har jag gjort det...klippt av mig håret, så nu har jag kort hår =) håret är som längst fram, skulle väl tippa på ca 4 cm nedanför hakan =) blev nöjd. men det är ju så, man ser ju alltid mycket snyggare ut när man går från frissan än dagen efter när man själv ska försöka fixa sig =)

Idag ska jag ner till biblioteket och förtidsrösta tänkte jag


I morgon blir det tjejkväll med Fia, Maria och Anna. och jag ska dricka lite för första gången på 1,5 år =)  får se om vi blir kvar hos Maria hela kvällen eller om vi hamnar på S1....Måste kika i garderoben om jag har nåt snyggt att ha på mig....


Den här veckan har jag och Elsa varit på öppna förskolan mån,tis och onsdag. I måndags var vi uppe i amsberg, faktiskt inne ikyrkan =) emma mia och fia med barn var också där.


Nu kommer brorsan på besök så jag ska vara lite social med honom


/LINDA

Onsdag

jag var ganska nära med min gissning om elsas vikt och längd =)
Hon vägde nu 6985 g och var 62 cm lång =) gått upp 400 g på 1 månad och vuxit 3 cm =)


Vi praade lite om mat på bvc. Hon är ju så glad i mat och äter verkligen allt som jag ger henne =) hon har precis tryckt i sig EN HEL stor barnmatsburk med spagetti och köttfärssås....=) Så det tyckte hon verkligen om. det stod från 5-6 månader på burken men inga-lill på bvc tyckte absolut att vi kunde ge henne det.



Lillsyrran Bea har varit utomlands, i Bulgarien så hon ska snart komma hit och hälsa på.


Fick en bonuscheck på 91 kr på polarn och pyret i brevlådan, så jag måste nog snart dit och kika lite =)



/LINDA



/LINDA



Elsa 5 månader

Idag blir Elsa 5 månader...tiden bara springer iväg.

Idag har jag och Elsa varit till öppna förskolan igen, vi var där med Fia och hennes söta dotter Wilma =) riktigt skoj att komma ut och träffa lite andra mammor. tror det var ca 8-9 barn, endast 1 av dom var pojk =) Det var en jättesöt liten flicka på 3,5 månader som hade jättemycket hår. och det roliga var att mamman hade till och med fått lov att klippa henne för annars fick hon håret i ansiket =) riktigt mysigt mörkt hår hade hon....


I morgon ska vi till BVC igen....jag gissar på 7080 g och 62 cm lång...får se om jag får rätt =)


Efter det ska vi umgås med Fia och hennes dotter. är så roligt att det bara skiljer 1 månad mellan dom. Dom kommer ju kunna ha hur kul som helst ihop sen.


Bara 2 veckor kvar till Tina har BF, sååå spännande!!! undrar vad det är för en som gämmer sig därinne.....



Elsa provade blåbär för första gången idag...hon såg då ut att gilla det. Hon har faktiskt ätit allt som jag har provat att ge henne =) ett riktigt matvrak...och det syns =) liten och knubbig...precis som man ska vara =)


Min lillebror Tobias som är 25 ska flytta till malmö i oktober och min lillasyster Annelie har sökt boende i göteborg. Hon vill fortsätta att plugga till sjuksköterska där...usch vill inte att dom ska ge sig av...kommer sakna dom nåt så otroligt mycket!!!! man har ju varit van att alltid haft dom så nära hela tiden....vi syskon är ju så tajta allihopa. Älskar er alla så otroligt mycket!!!!  Får VERKLIGEN hoppas de flyttar tillbaka! Tråkigt att man kommer ses så sällan....fy blir ledsen bara jag tänker på det.....=(


Mamma, Annelie, Angie och Wilma var på besök här i kväll. Hon är så rolig Wilma, hon hade med sig sin kudde och en väska som absolut ingen fick röra =) skrek rakt ut om nån försökta ta den =)


Nu ska jag läsa lite sen ska jag sooooova...

/LINDA

Kidnappningsförsök

Fy fan fick riktigt ont i magen när jag läste borlänge tidning idag. det hade varit ett kidnappningsförsök på kupolen i går !!! helt jävla sanlöst! En mamma med 2 barn, en son på  3 år  och en flicka på 14 mån var på kupolen. 3 åringen sprang i väg och mamman efter, bara några meter från vagnen. När mamman sen vänder sig om är en för henne okänd man på väg bort med hennes vagn med bebisen i!!!! När han förstår att det är hennes vagn släpper han vagnen och försvinner snabbt därifrån. han var mörkhyad och i 35-40 årsåldern.

Så jäkla läskigt alltså. Hur fan har man mage att bara försöka med nåt sånt??? det finns såna förbannade idioter. usch många svordomar men sånt här blir man verkligen förbannad över!


I går var jag och lunchade med Maria, Anna och Fia och fias dotter wilma som är 1 månad äldre än Elsa. Kul att ha barn i samma ålder =) Vi satt på liljan och pratade i 2 timmar! =) tiden går fort när man har roligt.


På måndag ska jag nog på öppna förskolan igen med Elsa. Förhoppningsvis ska Mia och Emma också dit med sina barn.

Sen på Tisdag ska jag förmodligen på öppna förskolan med fia och hennes dotter =) 


/LINDA



Hösten närmar sig med stormsteg

 I morse var det bara 4 grader när jag klev upp...
Och när jag klippte gräset i går kväll vid 7 så kom det rök ur munnen när man andades så nu är hösten nära....har aldrig riktigt tyckt om hösten men det är ganska mysigt ändå om man tänker efter....
Tända ljus på kvällarna, stora mjuka plädar i soffan som man ligger nerbäddad under, elden som sprakar i täljstenskaminen, stora bylsiga varma tröjor  och en stor kopp varm choklad =) nog är det lite mysigt allt.


Lilltejejen ligger i vagnen och sover så då får man passa på att göra sånt som inte kan göra när hon är vaken =) diska och städa och massa annat trist. Hon har börjat bli så snorig igen stackarn.


I morgon ska jag följa med Daniels mormor till Falu lasarett, så då tänkte jag passa på att hälsa på kollegorna på jobbet.

/LINDA


Lära gå stol

Den här jättefina lära gå stolen fick Elsa idag av sin farfar och hans fru =) hon blir inte lite bortskämd inte =) men det är väl så med första barnbarnet. Hon har  fått så mkt fint av sin farmor också.




 hon har även provåkt den...det står från 6 månader men hon åkte både lite fram, bak och åt sidan lillstumpan =)



I morgon ska Melissa på gymnastik igen. Hon tränar för fullt här hemma och är så otroligt duktig. de som går i hennes grupp har redan tränat 1 termin, men man ser inte att hon är nybörjare eftersom hon har tränat så mkt i sommar. Det är lite kul att hon är den enda i gruppen som kan gå ner i split och spagat =)
man måste ju få skryta om sina barn ibland =)


Hälsade på min vän Tina idag, som ska ha barn om 20 dagar. Hon har en sån stor och fin mage =)



Nu ska jag se livet på BB =)


/LINDA


RSS 2.0