Hur ska jag stå ut??

Igår var jag till specialist mödravården eftersom jag har så otroligt  smärtsamma sammandragningar. Som tur var fick jag träffa Dr E som jag har varit till förrut=) hon är så himla trevlig. Först började hon med ett ultraljud för att se så den lille hade vuxit på sig, och det hade h*n gjort, nästan 700 gram nu =)  underbart att se lillen igen =) sedan kikade hon så att det fanns tillräckligt med fostervatten, och det fanns det. Det som jag blev lite fundersam på att hon sa att: -ja du har ju moderkakan i framvägg och den går nog inte så långt ner så den täpper till där bebisen ska ut, jag tror att det jag ser är bebisens rumpa.....jaha vadå tror????  det måste man ju för fasiken veta innan man ska in på förlossningen. För om det skulle vara så så måste man ju göra kejsarsnitt. Aja får verkligen hoppas att det är lugnt. Men det borde dom väl ha sett på rutinultraljudet också. Efter ultraljudet så tittade och mätte hon min livmodertapp, och den var precis som den ska vara tack och lov =) så det är väl bara så att jag har väldigt kraftiga sammandragningar. Hon sa att jag får vila mkt och inte stressa en massa, inte så lätt när man jobbar där jag gör.



Jag har ju haft ont i ena skinkan ca 1 vecka till och från men idag har det verkligen gjort djävulskt ont . har haft så jävla ont, det gör ont både när jag  ligger helt still och när jag rör mig. Det känns som en kniv som kör in i skinkan. Hur fasen ska man stå ut med det? Fortsätter det så här så slutar det väl med att jag går på kryckor.....Daniel har fått lov att hjälpa mig upp ur soffan några ggr idag för det går bara inte att göra det själv. Usch känner mig handikappad.....Trodde inte man kunde få foglossningar i skinkan =) men har surfat på internet och det kunde man visst =)


Var till Barnens hus och köpte ett foglossningsbälte för att prova om det skulle funka. Det var väldigt bra stöd åt magen men det hjälper då inget åt värken i skinkan.....



Fick hem paketet från polarn och pyret som jag hade beställt 2 koftor och ett par byxor. eftersom vi inte vet könet på bebisen så blev det en blå/vit och en  röd/vit kofta och ett par röd/vita byxor, tyvärr var de blå/vita slut. Så himla söta =) Längtar så jättemkt tills lillen tittar ut nu!!



Var hem till Tina en sväng i går och träffade Linda och hennes kille Gustav. Hon har flyttat så vi hade inte setts på 8 månader så det var verkligen jätteroligt att träffas igen!





Nya gardinen som jag sydde till Melissas rum =) såå söt...





/LINDA




Julhelgen

Jag jobbade natten till julafton,åkte sen direkt hem och hämtade Daniel och då åkte vi ner till hans pappa och bröder  i Torsång och fick julfrukost. Jag var så fruktansvärt trött så jag somnade både i bilen på väg dit och i soffan där =) aja jag hade ju jobbat natt....Sen delade vi ut lite julklappar, vi fick ett bidrag till barnvagn, så det var mycket uppskattat! =)
Sen åkte vi hem igen så jag fick sova i nån timme. Vid halv 3 så hämtade vi Melissa hos sin farmor och begav oss hem till mina föräldrar. Där blev det god mat och kalle anka. Det var hur mkt julklappar som helst under granen, men det blir ju så när vi är så många. Är så nöjd med alla klappar jag fick, måste ha varit snäll i år =)

Av mormor och nisse  fick vi kökshanddukar. Av mamma och pappa fick vi irish  coffee glas, en jättefin brödkorg (gammal stil) servett hållare (även den i gammal stil) och bidrag till barnvagnen =)  Eftersom vi är 6 syskon så köper vi endast åt 1 till jul så jag och min syster Bea skulle köpa åt varandra så jag fick 4 jätte jättefina koppar av henne och 2 par varma sockor.

bild på de fina kopparna jag fick av Bea

 

Vet att vi fick mer julklappar för vi hade en hel kasse med oss hem med grejer,men kommer inte på nåt mer just nu =)
Sen vid halv 7 begav vi oss vidare till Domnarvet där Daniels mamma,mormor,Ulf (mormorns särbo)morfar,morbror och hans fru och son var. Drygt att åke runt en massa men vad ska man göra? Fick mkt fint där också, bland annat en jättefin ljusstake av min svärmor Eva-lill =)



Vi har ju även fått ett skötbord och spjälsäng i förskott av min svärmor,daniels mormor och morfar. De är köpta på babyproffsen och jag bara längtar tills vi ska sätta upp dem!!! =)  Det blir väl i januari nångång skulle jag tro.

Och idag skulle jag,daniel och melissa på dop men så jävla typiskt så är jag sjuk,feber och kanonont i halsen. Varit så sen igår. Pratade med mia (det är hennes dotter som ska döpas) att vi ska försöka hinna ses innan de åker hem igen. de bor i västerås. Så jag hoppas verkligen att vi hinner göra det. Så idag blir  det bara att ta det lugnt och kanske ligga i soffan och titta på film.

Har även börjat fått foglossningar =/ usch, har så fruktansvärt ont i ena skinkan, så i vissa lägen går det inte ens att sitta. Och ryggen gör fruktansvärt ont på kvällarna.....men men det är väl sånt man får räkna med.


Och i morgon ska jag till specialist mödravården eftersom jag har haft så mkt sammandragningar. De har lugnat ner sig lite nu men lika bra att kolla. De ska kolla livmodertappen i fall den har förändrats nåt. Men har jag feber går det ju inte,så vi får se hur det blir.


/LINDA




Mat till fåglarna

Melissa har precis varit ut med 3 talgbollar till de små fåglarna. Hon tyckte att de behövde lite mat nu när det är så mkt snö.

 

 

Idag har jag handlat den sista julklappen,sååå skönt=) har eventuellt 1 kvar att köpa.

 

Idag blir det bara lugnt,jag och Melissa ska åka och hälsa på Angie och Wilma en stund sen bara. Nu jobbar bara daniel idag och i morgon sen är han lite långledig över jul och nyår=) Jag jobbar i natt och natten till julafton sen är jag ledig i 11 dagar=) så himla skönt när man får schemat så bra=)


/LINDA

 


4:e advent =)

Nu är det bara 4 dagar kvar till julafton =) mysigt! Så idag när Melissa kommer hem så ska vi klä granen.

 

Igår hade vi glöggkväll här hemma och det blev 16 personer som var här. Tror det gick åt 8 flaskor glögg=) Jag är ingen fan av glögg så jag håller mig till julmust. Det är ju ändå lite % i de här saftglöggen från butikerna så jag tycker att det är lite onödigt att dricka dem även fast det är lite.




En morgonbild på magen från idag =) i mitt förra inlägg är magbilden  från gårdagskvällen.
 




här är lite bilder från glöggkvällen......
       

 

/LINDA


Magbild v 24

bjuder på en liten magbild nu när jag är i v 24 =) känner mig verkligen inte stor än, men magen har i allafall kommit igång och börjat växa =) det är verkligen helt underbart att vara gravid!! =) så himla mysigt...men om nån månad skriver jag väl nåt helt annat=) men just nu är det bara sååå mysigt. Den lille sparkar varje dag.....





/LINDA

Köldknäpp

Herregud vad kallt det är ute! Just nu visar termometern -20 grader! Man är ju inte van vid de här kalla graderna, men ganska mysigt när det väl blir =) Och tänk att vi kommer att få en vit jul trots allt!! =)


I förrgår så dammade,dammsög och torkade älsklingen och svärmor  hela huset här hemma!! Jag skulle åka till jobbet så jag slapp göra nånting. De höll på till 23.30 =) Det var så strålande rent här hemma i går=) Min svärmor är så himla underbar!


Igår så var älsklingens chef och några till från jobbet här och åt massa god mat och efterrätt. Sen bastade de. Så jag passade på att åka och hälsa på syrran Annelie som just nu bor i brorsans lägenhet medans han är i thailand. Trött som jag var så slocknade jag i soffan, trevlig gäst va ? =) sen  köpte jag med kina mat och åkte hem till min svärmor och umgicks med henne i några timmar. Fick världens godaste ris ala malta där=) kändes nästan som att man rullade hem=)


Älsklingen har åkt ner till Torsång för att hämta ved hos sin pappa, så vi kan elda lite i täljstenskaminen=) Hade lite dåligt med ved här hemma så han tänkte hämta några säckar.


Sen i kväll så blir det glöggkväll här=) jadu jag tror vi blir mellan 14-18 st kanske, det är jämt fullt hus här =)



Och tack till er alla som har skickat julkort till oss!!! för första gången så har vi inte skickat några julkort, det hara bara inte blivit av. men nästa år blir det nog, när man kan knäppa kort på lillen och melissa =)

 

LINDA


Faderskaps intyg

Igår var jag och Daniel och skrev på att det är han som är pappa till barnet =) jag trodde att man bara kunde skriva efter att barnet var fött men icke. Huvudsaken man har gått över v 20 så var det inga problem. Är ju bara bökigt att göra det efteråt tycker jag,när man har en liten att släpa runt på. och nåt mer som jag inte visste var att när barnet är fött så får mamman automatiskt vårdnaden om barnet. Så vi skrev på papper om gemensam vårdnad såklart också =)

Daniel tyckte att vi kunde skriva på äktenskaps papper på en gång när vi ändå var där...men så lätt och billigt kommer du inte undan älskling =) När jag väl gifter mig så ska det vara i en kyrka!

 

LINDA


Gravidförsäkring

Tänkte jag skulle teckna en gravidförsäkring, men det finns ju så många att välja på. Det finns både de som är gratis och de som kostar lite. Och det är ju så att de som kostar lite är ju faktiskt bättre. Hittade en bra sida som man kunde jämföra alla olika gravidförsäkringar:



http://www.konsumenternasforsakringsbyra.se/jamfor/jamfor_forsakring_valj_bolag.asp?_ci_insurance_type_id=101&avd=JAMFOR&menu=JAMFOR 


Eftersom de flesta gravidförsäkringar börja gälla från gravvecka 26 så har jag 2 veckor på mig att bestämma vilken jag ska ta.



Ska snart gå och lägga mig igen, ska jobba i natt så jag får passa på att sova lite medans jag är själv hemma. Blir inte nå sömn sen eftersom melissa ska ha med sig Ella hem hit efter skolan.

 

/LINDA

 

 

 

 

 

 

 

 














 


Riktig vinter !!

ÄNTLIGEN har det kommit snö!!!! Hoppas verkligen det ligger kvar över jul. Det är så mysigt med tidiga morgonpromenader på helgerna när det är mkt snö och lite kallt =) det snöar fortfarande ute och det skulle visst göra det hela dagen.


Jag fick flex i natt från jobbet, för det var så himla lugnt, skönt, hade ju knappt sovit nåt.



Ikväll blir det julbord med jobbet,man rullar väl därifrån =)



bebisen sparkade jättemkt i går =) och både Daniel och Melissa såg utanpå min mage när bebisen sparkade=) så häftigt!! =)  Tänk att det är en liten mini människa här inne =) helt otroligt egentligen =)


Tack för de snälla kommentarerna i mitt förra inlägg förresten =) det värmer verkligen!

 

/LINDA


Min fina lucia =)

Idag har Melissa varit lucia i skolan, hon var sååå fin =) vet inte hur många ggr jag strök hennes lucialinne så det skulle vara riktigt slätt =)






Ska snart till kupolen en snabbis och köpa lite av de sista julklapparna. Sen ska jag hem och sova eftersom jag ska jobba i natt. Gick upp 05.30 i morse så om jag inte får sova kommer jag bli helt död. Sover så himla dåligt på nätterna också. Blev väl kanske 4 timmars sömn. kan inte ligga på rygg riktigt eftersom jag får så mkt sura uppstötningar. Konstigt fast magen inte är så stor.



I fredags så ringde en barndoktor från falun angående melissas EEG undersökning. Det är en undersökning som mäter hjärnans elektriska impulser. Melissa har haft lite frånvaroattacker, i några sekunder så stirrar hon bara framför sig och är inte riktigt med. Sen efter några sekunder är allt som vanligt igen. Så vi har vart både på en rtg (datortomografi) som skulle utesluta tumörer och på EEG. Röntgen visade som tur var ingenting men EEg undersökningen visade tecken på Epilepsi.  han har såna här frånvaroattacker några eller nån gång i veckan.
Man har ju märkt på henne att hon har blivit mer tröttare än vanligt också.

Hon har ALDRIG haft kramper, och får kanske aldrig det heller, det är inget som man vet. Men doktorn som ringde i fredags tycket ändå att vi skulle börja medicinera henne. men efter att jag har varit in och läst om medicinen så tänker jag INTE ge henne medicin i nuläget. det är sådana hemska  biverkningar med de här medicinerna så jag tänker inte utsätta henne för det. Hon mår helt enkelt bättre utan. Hon är själv inte medvetna om de här frånvaroattackerna och eftersom det är så lindrigt så tänker vi avvakta och se vad det blir av det hela.

Min älskade lilla tjej, man är så jävla maktlös, man kan inte göra nånting och det är så fruktansvärt frustrerande!!!! Hoppas verkligen det bara blir så här och inge värre. det är bara att vänta och se.

Ska till doktorn och ta lite prover i veckan men henne bara.


Älskar dig så mkt gumman!!!


/LINDA


Lucia

Helgen har varit lugn och skön,har varit ledig från jobbet.
Igår så var mamma,pappa, angie,micke och wilma här och vi gjorde hemmagjort kinamat. Riktigt gott blev det.

Idag har vi varit hemma hos mamma och pappa för att fira Tobias lite i förväg eftersom han är i Thailand på sin 25-årsdag. Han fick en digitalkamera och pengar. Åt mammas gudomliga smörgåstårta =)


Fick ett ryck när vi kom hem igen för jag sydde gardiner till 2 fönster som vi nu har satt upp. Kul när man har sådana dagar ibland=) tycker att jag är trött för det mesta annars......


Tycker det har varit ganska lugnt med sammandragningarna hela helgen, skönt!!



I morgon ska melissa vara lucia i skolan =)

 

/LINDA


Fredag

I morse  var jag och Daniel till barnmorskan och lyssnade på bebisens hjärtljud för första gången. Det lät som en häst som sprang =) slagen låg mellan 140-150 i minuten. Sen så disskuterade vi mina sammandragningar som är VÄLDIGT kraftiga. Ska få remiss till en specialist som ska titta på min livmodertapp,hon ska se så min livmodertapp inte börjar bli mindre. Eftersom det kan vara tecken på att en ev förlossning närmar sig, vilket jag är absolut livrädd för!!! men förhoppningsvisärallt bra!! Natten till i går när jag jobbade natt så hade jag såna sammandragningar och det gjorde så jäkla ont så jag trodde jag skulle få lov att gå till akuten men jag försökte att vila så gott som jag kunde. Om det skulle visa sig att den börjar bli mindre så blir jag sjukskriven och med största sannolikhet inlagt. Gode gud hoppas verkligen att det inte är nåt!!  har inte känt lika mkt idag som igår. men klart man blir lite orolig när det gör så pass ont.


Idag så ringde barndoktorn angående melissa, och det var som jag befarade....usch men skönt att veta vad som är fel...älskade lill stumpan!!

 

Idag blir det att titta på IDOL finalen =) heja ERIK!!!!!!!



Går in i v 23 idag =) oj oj vad tiden flyyyyger iväg....





/LINDA

















Tisdag

Är såååå trött, det blir nog att lägga sig tidigt ikväll. Känns som att jag skulle kunna lägga mig redan nu men då kommer jag garanterat att vakna i natt och vara kanon pigg.

Har haft ganska mycket sammandragningar i några dagar, gör faktiskt riktigt ont. Kan ju bara tänka mig när de riktiga värkarna sätter in=)  Så jag mailade till min BM så hon ringde idag på eftermiddagen. Hon är så himla gullig och förstående. Hon ville egentligen att jag skulle komma i morgon på koll men hade tyvärr ingen tid så det får bli på fredag när jag ändå har tid. Ska lämna urinprov då också i fall jag skulle ha UVI som kan orsaka sammandragningar.  Nästan varje gång efter att jag har kisaat så drar det i hop sig i magen och den blir stenhård och det drar bak i ryggen...klart man blir lite nojjig. För än får bebisen gott  och väl ligga kvar i magen  många veckor till!!  Men barnmorskan hon sa att om det fortsätter så här och att det inte går över fast man vilar så måste jag ringa till förlossningen. Usch hemska tanke! Det är förmodligen ingen fara för än så länge går det över på nån minut.  Och lillen sparkar för fullt så den verkar då i allafall må bra =)


Melissa är så himla gullig. Hon sjunger för bebisen varje kväll när hon läger sig och faktiskt så sparkar den nästan jämt när hon gör det =)



Nu ska jag titta på pistvakt med Melissa. =)

 

 

/LINDA


2:a advent






Idag är det 2:a advent, och bara 18 dagar kvar till julafton. Har faktiskt köpt klart de flesta julklapparna. Nån kvar till Melissa och en till mamma och pappa. Skönt att man slipper vara ute i värsta julruschen.

 

Ska jobba i natt så idag sov jag ut ordentligt och gick inte upp förrän halv 11 =) skönt med såna mornar ibland.


Bara 5 dagar kvar tills jag ska på andra barnmorske besöket. Kul när det händer nåt nytt =) då ska vi få lyssna på hjärtljuden.


Nu ska jag gå upp och lägga mig i ett varmt skönt bad!


/LINDA



Kvällsmys...=) <3

Älsklingen ska laga mat ikväll. Maten kommer att bestå  av färsk kyckling med massa stekt paprika,lök och färska champinjoner och till det blir det rösti och bearnaise sås =) Himmelskt gott är det när Daniel lagar till det =) Sen lite senare blir det färska räkor med aioli=) *mums* såååå grymt gott!!! sen resten av kvällen blir det mys och filmtittande =) kan det bli bättre? =)


Älskade lilla Melissa är hos farmor/pappa tills i morgon....



/LINDA








Lördag



Igår var jag, Daniel, Mamma och Annelie och tittade på Lars Winnerbäck i Ejendals arena =) han var gryyyymt bra!!!! Men det tycker jag att han är varje gång jag ser han =)  Bebisen var väldigt lugn under konserten  men när den här låten kom då blev det ett väldigt liv i magen =)  Rörde sig som bara den.....så den här låten kommer att bli lite av  en favorit...=)

http://www.youtube.com/watch?v=F6r7N0xLD-w 



Vaknade i morse av att bebisen sparkade, det har aldrig hänt förrut att den har sparkat så hårt så jag har vaknat, men jag klagar inte det var ett mysigt uppvaknande =)


har gått in i v 22 nu,  och har snart passerat + 4 kilo =) hej och hå vad det går...lite info om just den här veckan: 

Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.

fetal development at 22 weeksRedan nu finns tandanlag i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina första tänder.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer





/LINDA






nattblogg....

Jadu det är nog första gången jag skriver så här sent eller snarare tidigt på morgonen =) brukar antingen jobba eller sova vid den här tiden.....Men nu ska  jag försöka att hålla mig själv och Melissa vaken. Melissa ska göra en undersökning på lasarettet i Falun som kräver att hon ska sova utan att bli sövd, så man skulle hålla henne vaken från kl 02....jippi....var huuuur trött som helst när klockan ringde...men nu är jag ändå ganska pigg =) 03.36 visar klockan....Lillstumpan ligger här bredvid under en filt =) Hon var knappt vid medvetande när jag väckte henne....



Var på kupolen med Emma igår och köpte lite julklappar. Det blev en hello kitty pyjamas och lite sudd (hon spar på sådana) till melissa, en kanonskön morgonrock till mamma, och ett par mocka handskar till mormor. Har inte så väldigt många klappar kvar att köpa och det är sååå skönt!



Var på julbord igår med daniels jobb. Det fanns massor med gott.....bland annat ett helt bord bara med godis! massa kolor och knäck och annat gott =) gott gott men man äter ju på tok för mkt så magen var alldeles sprängfull när vi åkte hem.....



Gud vad jag och Melissa ska soooova när vi kommer hem från undersökningen!! jag ska ju jobba natt så jag MÅSTE sova....



Nu ska jag och Melissa titta på film...Fast and furous.....


/LINDA

Julklapps handling

Imorgon blir det julklappshandling med Emma på kupolen. Får hoppas jag hittar de flesta julklapparna så jag inte har så mkt kvar att köpa sen.

 

Natten gick kanonsnabbt på jobbet, men det var väl för att det var nåt att pyssla med hela hela tiden.

 

I morgon är det julbord med Daniels jobb, så jag måste hitta en klänning i morgon.....

 

Trött och slut så nu ska jag lägga mig i ett varmt bad.......

 

/LINDA


RSS 2.0