Magen v 30 <3



vem är du som gömmer sig här inne ?? =) längtar sååå mycket efter dig.....

Barnmorsebesök

 Nu är jag inne i v 30 =) tycker det känns lite speciellt när man har kommit över just den gränsen =) Har precis varit till Barnmorskan och lyssnat på älsklingens hjärtljud och mätt magen för första gången. SF måttet låg under det normala genomsnittet men det gjorde jag även med Melissa så det är nog ingen fara, får nog ingen jättebebis=) Melissa vägde 3160 när hon kom ut och SF måttet var precis som med henne i just den här veckan. Hjärtljuden låg runt 140. Mitt blodtryck var lite högre än vad det brukar vara. jag brukar ligga runt 110/55-60 och nu låg det på 125/75 så man får väl ha lite extra koll. Kan ju ta på jobbet och mamma kan ju ta på mig hemma också. Har haft lite mer huvudvärk de här senaste dagarna så det är väl bara bra att ha lite extra koll.

 

Jobbade eftermiddag i går och herregud jag har aldrig varit med om en sån kväll...fick in en väldigt kritisk patient så man hade att göra hela dagen. Men det positiva är ju att kvällen gick kanonfort =) Sista eftermiddagen jag gör idag!!

 

Mamma och pappa skulle ha kommit hem från Thailand i går men deras plan som skulle hämta dom hade fått lov att nödlanda för det var nåt tekniskt fel. och sedan hade idioterna i Mumbai inte låtit dem flyga i väg utan utpressat Fritidsresor på en massa pengar för att planet skulle få lyfta!!! Vilka sjuka människor det finns. Så Fritidsresor skulle stämma dom. hur kan man bara göra så??? Men nu är dom i allafall på hemväg.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6508325.ab


/LINDA


Klippning,snö och bebis =)

Imorse var jag och klippte mig hos Frida och jag blev mkt nöjd=) skönt  att få bort allt slitet.



Idag ska det komma ca 2 dm snö!! usch nej nu vill jag att det ska bli vår i stället!! Längtar så oerhört mycket till april =) då ska vi äntligen få se vem du är.

 Har haft så svårt att kissa i 2 dagar, känner mig så kissnödig men det kommer absolut ingenting men det liksom trycker på. Så jag har fått lov att gått in i duschen och haft varmt vatten på magen för att det ska gå...konstigt =) lite bättre idag.....Det känns inte som urinvägsinfektion. bebisen kanske ligger på ett sånt sätt som gör att det blir svårt. Ska till BM om 2 dagar, då blir det nog mätning av magen för första gången =) tror jag kommer att vara lite större nu än vad jag var med Melissa.

och i morse fick  min mycket goda vän Emma sin andra son =)  STORT GRATTIS TILL ER!! Har redan varit ner till polarn och pyret och köpt present till lillprinsen =)


Imorgon ska Melissa till doktorn för att ta ett blodprov. Vi ska se i fall hon är glutenintolerant (tål ej mjöl) hon har ont i magen så ofta och eftersom hennes pappa är glutenintolerant så finns det ju en chans att även hon är det eftersom det är ärftligt i vissa fall. Får verkligen verkligen hålla tummarna att hon inte är det!!

 

/LINDA


grattis svärmor =)

Idag blir min underbara svärmor 51 år, STORT grattis till henne. Vi ska snart dit och fika lite. Bild på henne (pappa i bakgrunden=)



SISTA NATTEN PÅ ÖVER 1 ÅR I NATT!!!!! UNDERBART! Sen gör jag 2 kvällsturer på tors och fre sen är det ledigt ledigt!

/LINDA

Dolt nummer

Vad är et för idiot som har ringt mig 2 kvällar i rad från dolt nummer????  Och inte säger nåt,vad ska det vara bra för?? har du inget bättre för dig?  Fan har den nåt att säga ut med det bara!! Fortsätter det så tänker jag polisanmäla för jag vet att de kan spåra dolda nummer!

Slut på helgen

I natt fick jag sova halvt sittande, det gick verkligen inte att ligga ner. Hade sån halsbränna och sura uppstötningar så det kändes som att jag skulle kräkas när jag låg ner. Så vid 2 på natten fick jag lov att gå upp och ta en  tugg tablett gaviscon. Det gick inte över men det blev i allfall bättre.

 Sov ut ordentligt i morse och gick nog inte upp förrän vid 10 =) Daniel åkte och köpte färska mackor så åt vi frukost i 1 timme =) älskar lååånga frukostar.


Sen tog jag och min syster Annelie en tripp till kupolen och köpte strumpor till lillen i magen. 2 från polarn och pyret och 3 par från H&M. Nu är det väl egentligen bara pyjamasar som jag inte har några.

 

har precis tryckt i mig 2 hemmagjorda räksmörgåsar=) hur gott som helst!


Och Emmas lilla bebis får vi gott vänta på, BF +2 nu....


/LINDA


Mat

Nu ska vi snart åka till mormor på mat =) det blir hennes underbart goda köttbullar!! =)


Var till kupolen en snabbis nyss och köpte mina första mammabyxor, hittade ett par jättefina =) har även ett par mammajeans hemma men dom har jag aldrig använt och kommer nog inte göra det heller,de känns inge bra och är inte speciellt snygga heller.  Försökte hitta en snygg tröja till men hittade tyvärr ingen....


Ikväll blir det nog filmmys  och god mat. Hade tänkt gjort potatisgratäng med kött och bearnaisesås =) det är ju alltid lika gott.






/LINDA

Äntligen fredag

Ledig hela helgen!! Underbart skönt. Ska bara vara hemma och mysa med sambon =) Melissa är hos pappa den här helgen. Pratade precis med henne och hon har blivit jätteförkyld lill stumpan. 


Gjorde min näst sista natt i natt, så nu har jag bara 1 natt och 2 kvällsturer kvar nästa vecka =)  Så jag bjöd på lite tårta inatt,så tänkte jag bjuda  på tårta sista natten också. jag kommer verkligen att sakna mina arbetskamrater men det är väl tur dom kan hälsa på =)


V 29 nu =) lite info om den veckan.....
 

Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 38 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

fetal development at 29 weeksBebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs som sagt upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna. Ta en titt på vår guide till bra kost för att se till att du får alla de vitaminer och mineraler du och bebisen behöver.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


/LINDA


Villervalla

Nu har sakerna från VILLERVALLA kommit=)





Onsdag 100120

Var och handlade lite i morse och då blev jag så akut sugen på fiskpinnar...har inte ätit det på fler år, så jag slog till och köpte ett paket. Så min lunch idag bestod av fiskpinnar,mos och en massa grönsaker. Guuuud vad gott det var =)


Idag är en sån här dag att jag känner att jag verkligen inte vill göra någonting,bara vara hemma och ha det lugnt och skönt.


melissa ska till pappa idag i stället för i morgon eftersom hon har varit här 2,5 vecka nu. Så hon ska vara där till på söndag lill stumpan. jag får alltid så dåligt samvete dagen innan hon ska dit eftersom vi ibland tjafsar och är irriterade på varandra. Hon lilla tonåringen på sitt sätt och jag hormonmonstret på mitt =) visst vi blir alltid sams men det är så drygt ändå.....


Ska jobba i natt sen har jag bara 2 nätter kvar efter den här =) och 2 kvällsturer....så nästa vecka ska jag köpa tårta och bjuda kollegorna på =)


Nu ska jag slänga i kull mig i soffan och sova lite middag....


/LINDA

Ny mobil

Nu var jag så fruktansvärt trött på min gamla mobil som gjorde lite som den ville,slog av sig själv när man pratade med folk och ibland inte alls gick att ringa från. Så jag åkte ner till Elgiganten och tecknade ett kompis abonnemang och valde  en riktigt bra telefon (det var i allafall vad försäljaren sa) =) en samsung jet S8000 tror jag den heter.


men det kommer nog att ta några dagar för mig att lära mig alla funktioner, så vänta er inte att få lika snabba sms som tidigare, i allafall inte de första dagarna =)


provade hårinpackningen som jag hade beställt och som jag fick hem igår och faktiskt så redan efter första användningen så känner jag en stor skillnad! Skönt. Bokade klippning nästa vecka men nu vet jag inte om jag vill klippa mig längre=) tänkte bara toppa men tycker det är onödigt dyrt med över 400 kr för lite toppning...aja för se hur jag gör....


Ska snart ta en tripp till kupolen för att köpa salva åt mina 2 älsklingar här hemma =) melissa får jämt torr hud på vintern och Daniel har fått eksem från hockeyn.


jag har knappt varit hungrig på 2 dagar nu. har ätit frukost som vanligt och sen lunch men sen på eftermiddagen/kvällen så är jag inge hungrig alls,har fått tvinga i mig nåt lätt eftersom man har ju inte bara sig själv att tänka på nu =)


Älskar mina syskon så mycket!!!!!


/LINDA

 

 


vagnen

http://www.emmaljunga.se/start.asp?lang=SE&country=undefined 

vi beställde en cangaroo city trehjuling förra veckan =) med en city korg att ha från nyfödd....får hoppas det blir bra =)

 

 


Idioter i trafiken!!

jag tycker att när man kommer till en viss ålder i livet så ska man göra ett nytt uppkörningsprov, för fy fan vad det finns idioter i trafiken!!!!!! Dom varken tittar eller bryr sig om hur fan dom kör verkar det som! Höll på att bli påkörd 2 ggr! när jag skjutsade melissa till skolan. och bådå gångerna var det gamlingar, 80 + såg det ut som. Fan dom är ju en trafikfara. man sitter där i godan ro i bilen så vips svänger en annan bil ut mitt framför en, vad tänker dom egentligen?????? ÅÅh kan verkligen bli tokig på folk som inte kan köra bil. det är väl tur att man inte alltid vet vad det är ute på våra vägar,då skulle man nog bli riktigt mörkrädd. Så nu har jag avreagerat mig lite i allafall =) nu för tiden tänder jag till på 1 sekund....=)


Idag ska jag luncha med Lisa på stan. Blir väl thai mat skulle jag tro. Ska även hämta ut paket från H&M med ett par mamma byxor och en mamma tröja, alltid lika skoj med nya kläder =)

 

Beställde lite barnkläder från Villervalla förra veckan så jag hoppas de kommer snart.

 

Vaknade vid 4 i natt och kunde inte somna om, somnade av en snabbis vid halv 6 bara....sover verkligen inte bra på nätterna.

magbild från v 28 =) kvällsbild och morgonbild




Nu ska jag hoppa in i duschen


4 dagar till emmas BF nu!!! =) nu får lillen ta och komma ut! =)


/LINDA

 


slut på veckan

Igår kväll tittade jag och Melissa på en kanonbra film, Taken hette den...mkt sevärd. Daniel och hans kpmpisar satt nere i relaxen hela kvällen så jag och melissa hade myskväll för oss själva =)




Och i kväll blir det ytterliggare en kanonbra film på tv,  Johan falk-vapenbröder med snyggingen Joel kinnaman =)

Idag har vi varit mesta av dagen hemma hos svärmor,Daniel och Lissel håller på att sätta in ett nytt kök hos henne,det blir kanonbra! Inte mycket annat gjort idag.


Bara 3 nätter och 2 kvällsturer kvar att göra på jobbet =) så underbart skönt! För jag känner att det är jättejobbigt att jobba nätter nu. Jag blir kanontrött för jag sover så fruktansvärt dåligt och jag har så extremt mycket sammandragningar på nätterna så det är nog bara bra för mig att gå hem snart. Tycker jag känner av krämpor lite här och där nu, både i ryggen, ena skinkan och helt sjukt men ovanpå blygdbenet kan det göra helvetiskt ont,det blir ofta om jag går fotr eller stressar. Då är det bara att stanna upp för det är omöjligt att fortsätta gå. jadu mycket ska man vara med om =) det är inte bara att bli på tjocken inte....


har så mycket halsbränna hela dagarna nu, men det är väl en himla tur att det finns bra medicin på apoteket =)


Nu blir det soffläge....eller vad säger du BEA =)


/LINDA


Torsdag

Idag gick jag upp 20 min tidigare eftersom det är så svårt att få upp min dotter på morgonen. Gud vad trött hon är alltså, och ändå lägger hon sig vid 8. Så i morse blev det inte lika stressigt,skönt =)


Har varit till BM idag och lyssnat på miraklets hjärtljud. De låg mellan 140-150 slag/min. Blodvärdet var riktigt bra tyckte jag,118 låg det på nu och sockret på 4,5. Och urinprovet visade ingenting så allt var bara bra =) När hon skulle lyssna på hjärtljuden så sparkade lillen till =) sparkar väldigt mkt hela dagarna och det är sååå mysigt. Men ibland gör det även riktigt riktigt ont när man får en riktigt hård spark i sidan. V 28 i morgon, hej och hå vad det går =) nästa BM besök ska vi nog mäta magen,spänande att se om jag är större nu än med Melissa.



Efter att jag kommit hem från BM så åt jag en lååång frukost. Jag älskar verkligen att äta långa långa frukostar =) ett måste är kokt ägg med kalles randiga och apelsinjuice =)





dagens outfit....




Ska jobba i natt så jag ska sova lite middag snart tänkte jag....


/LINDA

 

 


Slitet hår

gud vad jag tycker att mitt hår är slitet eller ja väldigt torrt! Så jag har surfat runt lite på nätet och hittat en produkt som verkar väldigt bra, så jag hoppas jag får hem den i brevlådan i morgon! =)

Snart kommer lill syrran Angelika hit. Hon hade lakan till vagn som jag ska låna =)

 

herregud snart går jag in i v 28,tycker tiden går fort men jag antar att sen när man går hem på havandeskap så blir det väldigt långsamt i stället!


bara 9 dagar kvar till Emmas BF =) spännande att se vad det blir!

 

vaknade i natt av att jag fick världens spark av lillen =) härligt!


/LINDA


Tisdag

Idag har jag hämtat bilbarnstolen på posten och jag blev verkligen glatt överraskad=) guuud vad fin den var och den ser inte ens använd ut,helt otroligt! är kanonnöjd. Så det var väl investerade pengar helt klart!


Och idag när Daniel kommer hem från jobbet så ska vi iväg och beställa vagn=) är fortfarande inte helt säker vem vi ska ta, så vi får bestämma oss när vi kommer dit. Det blir i allfall en trehjuling.

 

Jobbade i natt och guuuuud vad natten var seg, var på uppvaket och det var inte många operationer så det blev segt. jag märker att det tar bra mycket på min kropp av att jobba natt, otroligt mkt sammandragningar och trött i hela kroppen blir jag. Skönt att det inte är långt kvar! 5 nätter och 2 c-turer =)

 

Om 2 dagar ska jag till BM igen, blir väl att ta lite blodprover och lyssna på lilla älsklingens hjärtslag=) vet inte om hon mäter magen då också eller om det blir nästa gång. Ska bli kul att se om magen är större än med melissa eller om det är snarlikt.

 

Jag blev så otroligt sugen på stuvade makaroner och köttbullar så det blir det idag =) *mums*


I morgon åker mamma och pappa till Thailand, så jag ska upp och säga hejdå ikväll tänkte jag. Gud vad skönt med lite värme nu när vi har haft så grymt kallt så länge!

 

/LINDA


Söndag

Idag har jag städat ut julen...bara gardinerna kvar. De får sitta uppe tills jag har sytt nya gardiner.
Idag har jag varit trött och allmänt seg och haft ovanligt mycket sammandragningar....Tycker det drar lite hela tiden i ryggen och magen blir stenhård, gör riktigt ont emellanåt. Men det är väl förhoppningsvis bara livmodern som tränar lite.

Ska jobba 2 nätter nu. Har inte lyckats vilat nåt alls idag så i natt blir det nog jobbigt.


och i veckan ska vi beställa vagn =) roligt värre!! 


Snart är det dags för min vän Emma att få barn, bara 12 dagar kvar men nåt säger mig att den kommer att komma innan =)

 

På tisdag börjar  Melissa skolan igen efter jullovet. det kommer bli kämpigt att få upp henne på mornarna. Hon har haft riktigt långa sovmornar emmellanåt på lovet.


/LINDA


Flex

Vad skönt att vi har flex på jobbet. Det var så jättelugnt vid 04 så då flexade jag hem =) då hade vi endst 2 patienter kvar och de var båda  postopar. Skönt när man kan göra så ibland. Och nu har jag ju sovit några timmar så nu är jag pigg och alert=) Ledig i natt sen jobbar jag 2 nätter.

När mammorna har gjort kejsarsnitt så kommer de oftast till oss efter operationen för att vakna upp eller bara observeras, så jag hade nöjet att träffa en liten bebis i natt=) guuuud vad jag blev att längta efter våran lilla skrutt då =)


Nu blir det frukost sen blir det nog en tripp till mamma och pappa.


och v 27 har jag gått in i  också=) det rullar på bra.... 

/LINDA


Torsdag

Idag har jag umgåtts med min goda vän Emma. Vi såg bland annat en film om andning inför förlossningen som hon hade lånat av sin barnmorska. Jag vet att jag tänkte inte alls på hur jag skulle andas när jag skulle få Melissa utan det kom nog bara automatiskt. Men tror det är bra att veta lite hur man kan göra i allafall. Sen om det blir så i slutändan det vet man ju aldrig =) Sen åkte vi faktiskt drive in på Mc donalds=) guuud vad gott det var med cheeseburgare....inte så ofta man äter det nu förtiden. Hoppas vi ses mer framöver nu bara=)


Köpte förresten en bilbarnstol idag på blocket. =) Vi var ju inne på att köpa en ny men vad fasen man använder ju den första så pass lite. Och den här som jag har köpt var inköpt i juli i somras och den var ju jättefin, så det blir nog kanon!  Den är grå så det tyckte jag var neutralt och bra =)





Just nu är älsklingen på hockey träning så jag och Melissa har lite egentid=) lill stumpan....


/LINDA

Trötter

Idag har jag varit fruktansvärt trött, så jag har precis vaknat från att ha sovit middag i 2,5 timmar. Så i natt blir det nog säkert svårt att somna.


Har varit och hälsat på Bengan idag, i deras nya hus som ligger lite bortanför Arvslindan. Så kul att träffa henne igen, var bra länge sen sist. Det blir ju så när alla är upptagna med sitt så blir det ju att man inte träffas så ofta som man kanske skulle vilja. Kan ju hoppas att vi ses snart igen=)


Annars har jag inte gjort nåt vettigt alls idag faktiskt.


Daniels en kompis är här och skissar lite på en utbyggnad som vi har tänkt att göra, 2 sovrum och ett stort matsalsrum hade vi tänkt göra. Vi har ju 3 sovrum nu men får man fler barn så blir det lite tajt. Får se när vi börjar med det hela, om det blir i år eller nästa.....



Snart ska min goda vän Emma ha barn också. Den 22 januari är den lille beräknad. Så jag väntar med spänning på samtalet när hon ska in på förlossningen =) åååh vad mysigt,snart har hon sin lille här =)

 

Och vilka kickar jag får av lillen i magen om dagarna, blir nog en riktig fotbolls spelare=)


/LINDA


Förlossnings besök

Igår efter lunchtid nångång fick jag sån kramp eller ja värk i magen:i början kom det och gick lite men sen mot kvällen höll det i hela tiden. Kändes nästan som håll i magen fast värre. Och magen var alldeles hård.Och det spelade ingen roll om jag satt,stod,låg ner så gjorde det lika ont ändå. Så jag tänkte väl att jag ringer i allafall till förlossningen så kommer de säkert lugna mig och säg att det kan vara så. Barnmorskan som jag pratade med var jättetrevlig och hon tyckte absolut att jag skulle komma in så de fick  kolla vad det kunde vara. Minen på min sambo när jag berättar för han att vi måste in på förossningen kommer jag ALDRIG att glömma =) stackarn blev ju skitnervös.

När vi kom dit var det knökfullt på förlossningen så vi får sitta i patientköket och vänta en stund och får sen komma in i ett rum,som egentligen är ett duschrum fast med säng=) det kom in en barnmorska som skulle lyssna på lillens hjärtslag men kunde inte hitta nåt så hon kallar in ytterliggare en barnmorska men hon kunde inte heller hitta nåt.....Så de tillkallar Dr bente som gör ett ultraljud och hon ser på en gång ett pickande hjärta!! Lillen låg så långt in mot ryggen och eftersom jag har moderkakan i framvägg så är det ju också svårare att lyssna. Pust,kan andas ut. Allt såg jättebra ut med bebisen. De hittade inget fel så jag var kvar ett tag på observation....så jag och Daniel åkte hem igen. hade fortfarande ont när vi åkte men idag så känner jag ingenting...konstigt.

Det är väl himla tur att man kan åka in och kolla upp i allafall och personalen var kanontrevlig och läkaren Bente var helt underbar. Huvudsaken allt var bra med lillen. =) så nu hoppas jag att jag inte behöver komma in förrän i april =)


/LINDA


Kupolen besök

Var på kupolen idag med Melissa,Bea,Angie och Wilma. Tänkte att  jag skulle köpa lite baby byxor eftersom jag har lite dåligt av det. Hittade inget på varken Lindex,H&m,Kappahl eller Åhlens. Men hittade ett par svart/vit randiga byxor på polarn och pyret=) Köpte i förra veckan på polarns internetsida 2 tröjor och ett par byxor men just de här byxorna som jag köpte idag fanns ej kvar så det var ju kanon!
 och sen matchande byxor till var och en=) eftersom vi inte vet vad det blir så fick jag ju lov att köpa 2 set för det var ju sååå himla gulligt.


Ska jobba i natt. Försökte sova nån timme på eftermiddagen men det är helt omöjligt nu för tiden. Antingen sparkar lillen så mkt eller så är det så mkt funderingra och tankar som snurrar i huvudet så man inte kan koppla av....så jag vet att jag kommer att vara helt förstörd i natt....men sen är jag ledig 3 nätter så jag får vila upp mig lite då.


På onsdag ska jag förhoppningsvis träffa bengan, har inte träffats på flera månader nu,så det är verkligen dags!!



/LINDA

Första inlägget på nya året.....

2010 hoppas jag blir ett bra år, det känns liksom som att det kommer att bli det=) vi får ju äntligen se vårat mirakel,vem det är som gömmer sig här inne i  min mage.


Nyårsafton var jättetrevlig med kanongod mat och mycket trevligt sällskap. Tror de sista droppade av vid 04 på morgonen =) så jag lade mig väl strax efter 4 men vaknade som en klocka vid 09.30. Lite bilder från nyår...

Idag var jag och Daniel förbi vid barnens hus och kikade lite på vagn. Det är väl 2 som det står emellan,så vi får se vilken vi väljer till slut=) det är ju faktiskt ganska mkt man måste köpa,vagn,bilbarnstol,underlägg till skötbordet,spjälskydd,mobil att ha över spjälsängen och i vagnen=) mysigt värre.... åååhh längtar tills jag ska ut och shoppa sånt=)


Förkylningen vill inte riktigt ge med sig,så jag antar att jag får gå så här ett tag till.....



i morgon ska jag jobba natt igen,har varit ledig 10 underbara dagar =) bara 9 nätter och 2 c-turer kvar att göra!!!! underbart!! sen ledig över 1 år!



gick in i v 26 i förrgår så här en bild på magen från igår =)

 

/LINDA


RSS 2.0