Polarn o pyret

Idag har det blivit en massa handlat på polarn o pyret =)


  



det blev även en till mössa som man kan ha över mösan ovan. Den var både vind och vattentät. På köpet fick jag mockasiner till lill gumman =)

Älsklingen köpte en fårskinnsfäll åt Elsa också. Så hon får det riktigt varmt i vagnen.....



I morgon ska jag hälsa på min goda vän Tina som ska ha barn om 3 veckor =)


nu ska jag fortsätta titta på fångarna på fortet....

ha de


/LINDA

Öppna förskolan

Idag har jag och Elsa varit på öppna förskolan för första gången =) var där med mina goda vänner Emma och Mia och deras barn såklart. Samma ställe som vi gick på som små, så en av fröknarna kännde igen oss =) lite skoj, hon tog även fram kort från den gamla goda tiden =) ha ha alltid ql att få sig ett gott skratt! Blir nog att åka dit igen nästa måndag.


Tänk nästa vecka blir Elsa 5!!! månader...jisses vad superfort det går alltså. Hon är alltid så glad lillstumpan=) finns det nå bättre än bebisskratt och dessa underbara leenden? =)


Ska snart skjutsa iväg min" stora" tjej på gymnastik...


Nu börjar äntligen förkylningen att ge med sig.....


*förmodligen har allt en mening...*


/LINDA

Lördag

Igår hämtade jag min underbara svärmor och några vänner till henne på tågstationen. De hade åkt med cinderella som Leksands if hade hyrt=) alla spelare var med. Dom hade haft väldigt roligt. Hon hade köpt så jätte fina saker från Lundmyr åt Elsa.

    



Idag ska svärmor vara barnvakt eftersom jag och Daniel ska hem till min vän Emma på altaninvigning =)


Elsa sov jättebra i natt också...3.e natten som hon sover hela natten nu =) hon vaknade vid halv 7 i morse så daniel gick upp med henne så jag fick sova nån timme längre=) tack hjärtat.....


Älskar min stora underbara  familj så otroligt mkt! <3


/LINDA

Fredag

Är fortfarande förkylda men framförallt väldigt hesa, både jag och Elsa. Förresten så har den där "sova hela natten kuren" fungerat otroligt bra. Nu sover Elsa från 19.30 till nånstans mellan halv 7 och 7 =)


I går var melissa på gymnastik igen. de tränade i över  2,5 timmar! herregud en annan skulle väl ligga halvdöd på golvet  vid det laget....=)  Hon ska träna 2  dagar i veckan, 2,5 timmar varje gång.det är en tävlingsgrupp. Första tävlingen är den 9 oktober men den ska hon förmodligen inte vara med på. Tycker hon ska bli lite mer varm i kläderna först. Så nu ska vi beställa både overall och tävlingsdräkt...ingen billig sport precis....kommer bli många tusenlappar innan den här terminen är slut.....men tycker det är väldigt roligt att hon har börjat med en aktivitet nu i allafall=)


i kväll ska jag göra lasagne och tänkte vi skulle mysa till det med lite ost och kex senare ikväll=)


I morgon kväll ska vi hem till min goda vän Emma på altan/uterum invigning =)


/LINDA

Sjuklingar....

Jag och Elsa är sjuka båda två. Har åkt på en riktig förkylning. Ont i halsen och hela kroppen är öm. Lill tjejen är så hes. Får verkligen hoppas det går över snart. Man vaknar ju typ varannan timme för man är så täppt i näsan...drygt...Elsa sov faktiskt bra, om hon vaknar till så somnar hon om nästan direkt.



I går fyllde min yngsta syster Bea 20 år! STORT grattis gumman! Herregud vad åren går fort....


Lovade syrran för några dagar sen att baka marängtårta till kalaset idag, så de blev precis klara....Synd bara att man inte kan komma på kalaset...


Melissa var på gymnastik för första gången i går och hon tyckte det var jätte kul =) så nu blir det träning 4 timmar i veckan....


/LINDA

Gymnastik

Melissa kom in på gymnastik den här terminen=) hon har tränat kanon mycket hela sommaren, så nu kan hon gå ner i både split och spagat =) så duktig. Så på tisdag är det första träningen...kommer att bli 2 ggr i veckan,2 timmar varje gång. Får verkligen hoppas hon ska tycka det är roligt.
Det är då verkligen ingen billig sport. 1000 kr/termin sen måste man sälja 2 bingolotter i veckan...



Elsa har ju sovit så väldigt dåligt i över 1,5 månad nu. Så jag ska prova Anna Wahlgrens metod "sova hela natten kuren"  tycker den verkar bra,man kan ju alltid prova =) känns ju inte som det kan bli värre i allafall=)


Älsklingen är ute med sin kollega och fixar grannens staket. I natt får han sova själv eftersom jag måste sova hos Elsa när "kuren" pågår, ialla fall de 2 första dagarna....Eftersom om hon börjar gråta så måste man dit på direkten..ni förstår om ni läser boken =)


Godnatt

/LINDA



Myggor och getingar från helvetet

Vi var på kräftskiva hos min morbror i lördags. Och dessa förbannade getingar!!! och när de skönt nog hade försvunnit mot kvällen ja då kommer dessa myggor från helvetet i stället! 12 myggbett på det ena benet har jag, och 4 på det andra =) är alldeles prickig....Men annars var det mkt trevligt.


En av min absolut närmaste vän ska ha barn i september. Vi pratade lite förra veckan om att det närmade sig och så. Sen säger jag " vad kul för er att du får föda på det nya stället, har hört att det är väldigt fräscht"
och då säger hon. Vadå nya stället? ska jag inte föda där jag fick sist??
åh herregud vad jag skrattade...men snälla vännen har du inte läst tidningen, de håller på att riva det stället=) ha ha det var en jäkla tur att hon fick reda på det nu så de inte skulle vimsa runt när det väl var dags. De tog även en repa dit för att se var det låg=) du är mysig du vännen!! =)


Har precis varit och storhandlat, usch vad pengar det går åt....


Lilltjejen ligger och sover så jag tänkte passa på att göra tekakor nu...


Melissa har en kompis här idag, så jag tänkte göra pannkakor med grädde och drottningssylt till dem sen =)


/LINDA

Lyckat fiske

Kräftfiskepremiären blev lyckad! Förra året fick älsklingen och co bara 9 kräftor på hela kvällen och natten medans de fick ca 40 redan första vickningen...vet inte hur många det blev till slut. och min morbror och bror fick runt 150 st =) så idag ska det mumsas kräftor =) 


Elsa vaknade bara 1 gång i natt, så jag känner mig riktigt utvilad idag. Det går faktiskt riktigt bra att ha henne i eget rum.


har funderat mer och mer på när jag ska börja jobba. Förrut tänkte jag inte börja jobba nåt innan augusti 2011 .Men tror jag ska börja göra nån helgtur då och då efter nyår nån gång...men efter nyår kanske jag har ångrat mig igen:)



/linda

Kräftfiske premiär!

Idag ska vi ner till svärfar i Torsång och fånga kräftor. Eller jag ska inte fånga men älsklingen, svärfar,pappa,brorsan och persson ska. Vi andra sköter väl grillningen =)
Pappa och brorsan var ner till Torsång igår för att sätta upp ett partytält i fall det skulle regna....Och pappa smart som han är hade inte spart ritningen för tältet =) ha ha inte lite pinnar att sätta ihop...men de lyckades till slut.



Och i morgon blir det kräftskiva hos min morbror. Min morbror brukar få jättemånga kräftor och dom är ju sååå goda!



Igår så fick Elsa smaka på morots pure. Och det gillar hon verkligen =) Så idag åt hon flera teskedar.....nästa vecka blir det palsternacka...


Och förresten så har Elsa sovit i eget rum i 2 dagar nu. Och det går faktiskt bra. Rummet ligger vägg i vägg med vårat så det är ju inte långt bort hon är. Hon har varit så väldigt knölig på nätterna och jag vaknar av minsta pip hon gör men nu när hon har sovit i eget rum så har jag faktiskt sovit bättre och även hon =)  Tänk att lilltjejen redan är 4 månader =)....





ha en trevlig helg allihopa!


/linda

Måndag

I lördags så provade Elsa potatis för första gången...oj vad hon spottade och grimaserade =) det gick lite bättre dagen efter. Ska snart ge henne för tredje gången....Och på onsdag tänkte vi prova morot.


I morgon blir det en tripp till IKEA med svärmor och hennes väninna Tina =) ska inhandla en matstol till Elsa och lite annat smått och gott...


Elsa somnade redan kvart över 7 i går kväll, så jag trodde att hon skulle vakna och vara klarvaken i natt men hon vaknade bara till vid 01 och 04 för att äta lite...=)  så det tyckte jag var ok....
Hon är ju fortfarande knölig på nätterna och kan vara så ledsen men tycker det har blivit lite bättre.
har börjat att ge henne lite mer ersättning nu. Eftersom det börjar sina lite och hon inte är riktigt nöjd med bara bröstet.


Nu ska jag upp och titta om min 10 åring vill vakna =)



Mina älskade ungar....Elsa ca 3 veckor gammal...



Elsa 4 månader =)







/LINDA

BVC

Igår var vi till BVC för att väga och mäta Elsa. Hon väger nu 6530 g och är 59 cm lång. Så nu har hon faktiskt lagt sig på "normalkurvan" i vikt, annars har hon legat över =) men fortfarande lite under i längd. är väl inte så konstigt för varken jag eller hennes pappa är så långa....


I morgon blir hon 4 månader =) och då ska vi fira med första smakportionen potatis =) ska bli spännande att se hur hon reagerar....


Hon har varit så gnällig och ledsen i 3 dagar nu...känns som att det är lite för tidigt att få tänder men men man vet ju aldrig....



/LINDA


Älsklingen 27 år idag <3

 Idag fyller Daniel 27 år, grattis hjärtat! Håller på att baka lite nu som vi ska ha till fikat ikväll.



Elsa sitter i sin babysitter och pratar och skrattar en massa, tänk om man kunde vara så glad jämt som hon är =) det är ju så himla mysigt när hon skrattar. och flinar gör hon jämt =)
Hon blir 4 månader om 4 dagar, tänk vad snabbt det har gått.


Vi ska till bvc och väga och mäta på torsdag...tror inte hon har gått upp så mkt i vikt  utan hon har nog vuxit mer på längden tror jag...


mamma och pappa har åkt en weekend till prag. mamma hade tagit ett glas vin och det kostade bara 12 kronor, och pappas öl 10 kr =) Ganska stor skillnad mot här.....



/LINDA

RSS 2.0