Växjö

I fredags drog jag, Elsa och mamma ner till växjö för att hälsa på lilla syster Annelie =). Tyckte att det tog en evighet att komma fram. Det är ändå runt 50 mil ner. När vi var framme hade Annelie gjort potatisskal med ost och bacon (som man brukar få på broken dreams) kanongott! sen fläskfile med klyftpotatis. Sen kikade min kompis Linda förbi, för hon bor bara några mil från Annelie, så det var jättekul att träffa henne =)
Vi var ganska trötta så jag tror vi alla sov vid 22 =)


Sen på lördagen gick vi på stan i några timmar och åt på kinarestaurang på kvällen. Spelade kort och åt en massa godis (jag som hade slutat ) aja man måste få unna sig ibland =) jag är så imponerad av min syster som bara lämnar alla kompisar och familjen och flyttar i väg och pluggar. Hon känner verkligen ingen! Tycker hon är riktigt modig.
Vi åkte hemrunt 9 på söndag morgon. Gick mycket fortare hem än dit =) tror det tog 8 timmar för oss ner!! Fick lov att stanna med Elsa många ggr för hon var inte riktigt nöjd, men annars var hon kanonduktig. det vara bara när vi hade 1,5 timme kvar ner som hon blev lite ledsen. hem åkte vi på 6,5 timme tror jag.


Nu ska jag och Elsa hoppa in i duschen


/LINDA

Torsdag

I går var jag och Elsa på öppna förskolan med Fia och hennes dotter Wilma. Elsa blir så uppspelt när hon ser andra barn så hon vill så gärna klänga på dom och pussa och hålla i dom hårt, men det är klart att dom blir rädda =) aja får hoppas det blir bättre och att hon blir lite försiktigare =) är ju lite svårt att få en 9 månaders att förstå att man inte kan göra så. I går somnade Elsa vid 19.30 och sov till 07.30 utan ett enda pip =) kan ju vara för att hon sov 2 ggr i går istället för 3. Ska försöka göra så idag också.


Nu har en av mina närmaste vänner bestämt datum för sitt bröllop, det blir i maj hemma i trädgården =) det är verkligen jättemånga i min ålder som ska gifta sig i år. Mia en annan barndomsvän ska gifta sig i juni =) man blir ju lite avis....det kommer väl =)



I morgon bär det av till syrran och växjö. Jag, Elsa och mamma åker i morgon bitti. Melissa blir hemma med Daniel. Hon ville inte åka så långt.


Usch har precis betalat räkningarna, herregud vad pengar det går åt. Men det är väl så för alla i januari.


och förresten våran ansökan om bygglov gick igenom!!!!! =) så nu blir det utbyggnad i vår nångång. Spännande!




/LINDA

Helgen

Helgen blev ju inte riktigt vad man hade hoppats på. Har legat deckad av magsjuka sen fredags kväll =( fy fan har nog aldrig mått så dåligt alltså. Och jag ljuger inte om jag säger att jag var upp och kräktes 15 ggr natten mellan fre-lör.....så i går var första gången som jag fick i mig lite mat. Soppa och en smörgås.....har sån fruktansvärd träningsvärk i magen av alla hulkningar =) börjar känna mig bättre men har absolut ingen matlust.
Det var väl tur att jag har Daniel som hade hand om Elsa hela helgen, jag bara orkade inte...


Idag blir det nog inte så mkt gjort....


Ska kanske följa med mamma och hälsa på Annelie på fredag =)



/LINDA

Onsdag

I går blev Elsa friskförklarad från magsjukan. Hon kräktes som tur var bara en dag, fast det var nog 7 ggr på bara några timmar så hon var helt slut lillstumpan. Satt och matade henne med teskedar av vätskeersättning.


Idag har vi varit till öppna förskolan med Fia och Wilma.


Melissa hämtade jag hos en kompis vid halv 6. Så nu har hon och Elsa busat en massa. Man märker verkligen att Elsa tycker om storsyrran. Hon förljer efter henne överallt =)
Och nyss så gick Elsa 4 steg =) hela hon lyser när hon står själv=)


I morgon ska min vän Emma komma på besök med en av sina söner. Har inte setts på länge nu så nu var det verkligen på tiden!

Och sen i morgon kväll ska jag ut och käka på Broken Dreams med Maris, Fia och Anna =) eftersom Fia har fyllt år.
så potatisskal och breast of chicken blir det garanterat!


Nu ska jag lägga lilla pyret


/LINDA

magsjuka

fy fan Elsa har fått magsjuka nu i kväll...Hon har ju precis blivit frisk från hög feber i flera dagar och nu så får stackarn magsjuka!!! Hon har kräkts 7 ggr bara på nån timme så det är ju ingen tvekan vad det är....
Så typiskt vi som skulle hem till Fia och Wilma på fika i morgon eftersom Fia har fyllt år =(


Nu ska jag fortsätta ge henne teskedar med vätskeersättning....


/LINDA

Sjukling =(

Elsa har vaknat flera ggr i natt och varit jätteledsen. Tog tempen på henne vid lunch som visade 39, och för nån timme sen var det 39,5. Och så klart så var supp panodilen till henne slut hemma! Så det var bara att åka till apoteket, så hon har nyss fått. Får hoppas det går över snabbt. Hon är inte förkyld eller nåt men har märkt att det vätskar mycket från ena ögat och det är lite kladdigt så har gjort rent med koksalt, INTE populärt....


Melissa har bästa polarn Emilia med sig hem idag, så man lär väl knappt se skymten av dom =)just nu sjunger de karaoke på Melissas rum =)


I morgon åker min lillasyster Annelie  ner till Växjö, hon ska fortsätta att plugga där nere....vad konstigt det kommer att kännas att inte ha henne här =(


Nu ska jag fixa lite fika till brudarna på övervåningen....


/LINDA

Ingen tid

Nu var det länge sen man skrev nåt här. Har varken haft tid eller lust.

Idag fick mamma komma hem...skönt!!!! älskar dig så otroligt mycket mamma!


Har inte hunnit skriva in mig på friskis heller för det blev lite mycket i torsdags....


i fredags så blev Elsa 9 månader =) stora tjejen =)


Idag tog Elsa sina 2 första steg =) hon tog 2 stycken sen kastade hon sig mot mig =) får se om det är nån engångsgrej eller om hon hon börjar gå  snart.....Hon står mycket själv nu men fegar mycket också...vill inte riktigt gå framåt =) men det kommer väl, är ju ingen brådska precis.


Nu äter Elsa med oss på kvällarna (maten som vi äter), idag bjöds det på kalops och det tyckte hon jättemycket om ! Annars har hon bara tyckt om barnmat på burk men nu är det nästan tvärtom.


Man ska verkligen säga till sina nära och kära att man tycker om dom, man blir verkligen att tänka på det när det där hände i förra veckan....Älskar min familj!!



I morgon ska vi lämna in bygglovet också. Vi ska bygga ut vårat hus med 2 till sovrum ett vardagsrum och så blir det ett loft ovanpå sovrummen, så det blir nog bra.



/LINDA

Friskis och svettis

Nu har jag bestämt mig....ska skriva in mig på friskis och svettis =) !!!!! ska bli kanon kul.

Nytt år

Som väntat fick Elsa hur mycket julklappar som helst. Även melissa fick väldigt mycket. Tror hon var mest nöjd med mobilen och nintendo ds spelet som hon fick =) Elsa fick en sjungande och spelande gran av sin farmor som hon tyckte var väldigt skojig. Hon sitter och dansar när hon lyssnar p åmusiken =) även när det är musik på radion så sitter hon och dansar med nu. Julen och nyår var jättemysig med trevliga människor och mycket god  mat!

På nyårsaftonen så lagade pappa, Bernt (fasters man) och Daniel maten. Det är tradition att männen gör det just den dagen. Det blev flamberad pepparstek (oxfile) med potatisgratäng och även inbakad oxfile med svampstuvning, herregud vad gott det var! Nu får man längta ett år till nästa gång.....jag och barnen åkte hem runt 01.30, Elsa hade sovit några timmar och hon var så trött så hon sov medans jag klädde på henne overallen också. Min älskade sambo kom hem med taxi runt 06 =) han och hans mamma hade stannat kvar. De hade haft väldigt trevligt. Jag förstår inte att dom orkar, själv brukar jag vara kanontrött vid 22 på kvällarna =) det är så kul för Daniel och min pappa är riktigt taighta, han pratar mer med pappa än jag gör.


Och vilket temperament Elsa har börjat att visa...jisses. I går var hon på en sak som hon inte fick, så Daniel tog bort henne och herregud vad hon vrålade och skrek. och hon har börjat att krångla när man ska klä på henne också, blir stel som en pinne och vill inte klä sig =) härliga unge =)


Daniel jobbar bara 3 dagar den här veckan eftersom det är röd dag på torsdag och klämdag på fredag. Skönt att ha han hemma, han var ju även ledig hela förra =) Annars har dom fullt upp, de har jobb ända till efter semestern i sommar, så det är kul.


Min lillasyster Annelie ska flytta till Växjö och fortsätta att plugga där så jag ska kanske följa med henne och mamma i helgen när de tar med flyttlasset. Förhoppningsvis så åker vi i så fall på torsdag och kommer hem igen på fredag. fast det beror på om mamma får vara  ledig på fredag.......



god fortsättning...


/linda

RSS 2.0