Morsdag <3

I går var det morsdag så det blev blommor och choklad till lilla mamma. Och mamma och pappa firade förresten 29 årig bröllopsdag i går =) Så jag köpte en blomma från pappa till mamma också eftersom han är i väg på jobb och kommer inte hem förrän på lördag. Sen blev det fika hos mormor, som är tradition.

Av Elsa fick jag en Peace and love biljett till lördagen =) och av Melissa fick jag en mugg där det stod "världens bästa mamma" och så hemgjorda kolor =) Hon har varit på kupolen alldeles själv med en kompis och handlat =)


Skaffade som sagt facebook i går men jag är långt ifrån att fatta hur allt fungerar =) Var flera stycken som jag aldrig har träffat eller aldrig ha umgåtts med eller knappt känner som vill lägga till mig som vän men jag kommer bara att ha de som jag tycker att jag känner och umgås med eller har gjort tidigare.



I dag bestämde sig Elsa att hon ville gå upp 05.00! Hon gallskrek och ville ABSOLUT inte somna om, älskade unge! =) så hon kommer nog att sova middag tidigt idag.....


V 28 idag =) och lillen lever high life inne i magen, har ju precis ätit frukost.


Mindre än 3 v kvar tills vi drar till göteborg nu!!! längtar



har förresten köpt en gravid kjol nu, har letat hur länge som helst men har äntligen hittat en!



/LINDA



NU HAR DET HÄNT

Jag har skaffat facebook....jag som aldrig skulle göra det men men föll för grupptrycket =)



Ska titta om jag har några bra bröllopet från i går mellan Anders och Tina så ni får se vad fina de var =)



/LINDA

Bröllop i morgon <3

Imorgon ska en av mina närmaste vänner Tina gifta sig med sin Anders.

Det ska bli så mysigt att få gå på bröllop =) Längtar verkligen. Provade klänningen nyss och kan fortfarande ha den, magen är inte i vägen än =) Drömde faktiskt om deras bröllop i natt, fast då var Tina som en lucia och en massa folk gick på led efter henne =) aja fint var det i allafall!
Har tagit fram 2 paket näsdukar som jag ska ha med, för jag känner ju mig själv, kommer gå åt måååånga!! Kommer inte vara ett öga torrt!  Får hålla tummarna att vädret blir bättre i morgon, men om inte, så sägs det ju att man får ett lyckligt äktenskap om det regnar på bröllopsdagen.



/LINDA



Onsdag

Idag har jag spenderat några timmar på kupolen med minsta dottern och fia med hennes dotter. Handlade klart allt som skulle handlas inför bröllopen. En liten fin vit väska,diadem,slips,sjal,brun utan sol spray, läppstift,rouge och strumpbyxor. Så nu är förhoppningsvis allt handlat. Får hoppas jag inte kommer på nåt i sista minuten.


Har sådana fruktansvärda sammandragningar, de kommer tätt och tar i nåt så in i h*lvetet. Magen blir verkligen stenhård och så blir det ett sånt otroligt  tryck nedåt.  Får hoppas de går över snart.....ligger i sängen och vilar lite.



Ikväll blir det greys anatomy =)


/LINDA

Helgen

Nu har jag varit på 2 möhippor =) den 7:e maj överraskade vi min mycket goda vän Tina med en möhippa =) en kanondag! Och i går var det dags för min barndomskompis Mia =) också det blev kanonlyckat och väldigt trevligt,övernattade också så det var riktigt mysigt!  Så nu blir det bröllop de 2 kommande lördagarna =) mysigt!


Att vara gravid är verkligen en gåva som man ska vara glad över...men.....fan vad jag har börjat att få ont i ryggen!! det sitter inte i ländryggen utan några cm ovanför mitten av ryggen. Hade precis samma smärta på samma ställe med Elsa. Så jag tänkte prata med min BM om vad hon tycker att jag ska testa, tänker inte gå att ha ont ända tills augusti.....Men vet inte riktigt om jag skulle våga mig på akupunktur....=/ Den här smärtan började runt v 31 med Elsa....så lite tidigare den här gången.....men det kommer att vara värt all smärta i världen när man väl får det där lilla knytet hos sig=) synd bara att jag blir så irriterad när jag har ont, så min stackars familj får en grinig mamma/sambo. Får hoppas det blir bättre.

V 27 i morgon nu =) och herregud vad jag tycker magen växer....=)



Snart kommer älsklingen hem med godis (peace märken) som jag är sååå otroligt sugen på för tillfället ...=)



/LINDA

Torsdag

Har fått för mig att det är fredag idag,känns bara så. Idag ska vi hämta växasängen =) får hoppas den är lika fin i verkligheten som på bilderna, men det tror jag. Måste fixa en madrass till den bara, för det var inte med. Men är ju ingen brådska, Elsa ska inte få ha den på en gång i allafall.

Åt frukost i 1 timme idag tror jag =) ÄÄÄÄÄlskar frukostar! fattar inte att jag aldrig åt frukost när jag var yngre, nu kan jag absolut inte vara utan! det bästa är frukostar på helgerna, då åker antingen jag eller Daniel till maxi och köper färskt bröd och en massa gott pålägg =)


Nu ska jag hänga lite tvätt sen blir det lunch......



/LINDA

kamin

Nu har vi bestämt oss för vilken kamin vi ska ha i utbyggnaden....den här skönheten blir det =)




fast den blir inte att se exakt ut som den ovan. under elden blir ett fack som man kan ha ved och ovanför elden blir det som en liten bakugn med glasdörr kan man säga, som man kan göra bake up bröd, annars blir den likadan.


Har städat övervåningen idag,eller ja det mesta av den i allafall. Nu tänkte jag gå ut och trimma lite sen ikväll blir det att klippa gräsmattan.


/LINDA

P&L

Står i valet och kvalet om jag ska köpa 2 dagars biljett till P&L.....är nästan gravid i v 33 då och vet ju inte hur kroppen kommer kännas direkt....men man kan väl alltid sälja den i fall kroppen inte orkar....Har ju gått de senaste 4 åren och det är ju riktigt skoj =) Förra årets festival blev det också nyktert, eftersom jag ammade Elsa då. Ammade och nattade henne innan vi gick ner till festivalen sen sov hon hela tiden när svärmor var här, vaknade runt 07 på mornarna =) annars hade det ju aldrig gått att jag var iväg. Hon var 3 mån då. Får fundera nån dag till hur jags ka göra...älsklingen ska nog köpa ett festivalpass och gå alla 3 dagar.  Älskar ju att äta Langos innan man går hem =) så grymt gott!


Elsa är så rolig, frågar man henne hur många år hon är så visar hon upp 1 finger=) ser så himla roligt ut. Det händer verkligen så otroligt mycket i den här åldern. I går frågade jag henne om hon ville sova lite middag...mmm sa hon och nickade=) somnade efter nån minut efter att jag hade lagt ner henne...



i dag blir det nog antingen en sväng till kupolen eller öppna förskolan....


Tror det var sista avsnittet av en unge i minuten igår...=/ tråkigt, tycker det är så mysigt att se dessa mirakel födas...


Lillen i magen är som en virvelvind på dagarna, märker att den har verkligen min rytm. Om jag vaknar på natten och ska kissa så vaknar även h*n =)  och sover när jag sover (märker h*n i allafall inte då)

Undrar vem det är som gömmer sig här inne...är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ nyfiken!!!

har faktiskt 3 pojknamn som jag skulle kunna tänka mig nu...och 2 flicknamn =)


På lördag  ska vi på bröllop, gud såå mysigt!! =)


/LINDA

Växasäng

Har blivit helt förälskad i en växasäng som jag har hittat på nätet till Elsa. På torsdag blir den min =) ska hämta den då....








/LINDA

regn regn regn

Usch vad tråkigt när det regnar. Känns som att man inte kan göra så mycket annat än att vara inne då....Älsklingen har precis gått ut och ska fortsätta  på utbyggnaden. Svärfar skulle komma hit och hjälpa han, tur man har snälla släktingar=)


Tittade lite på eurovision festivalen igår och kul att Saade kom 3:a =) han är ju verkligen söt som socker den grabben!


Imorse så fick Elsa äta youhurt själv för första gången, ha ha, ljuger inte men HELA ansiktet och håret var kladdigt med youghurt, men nöjd var hon i allafall=) huvudsaken det... Hon har ju fått för sig att hon vill upp strax efter 6 på mornarna nu ett tag men idag sov hon till kvart i 8 så det var riktigt skönt=) eftersom det var min tur att gå upp så var det skönt att få sova ut lite =) älsklingen gick upp i går så jag fick sovmorgon till 09. Vi brukar göra så på helgerna att jag får sova ut på lördagarna och han på söndagarna.


herregud tyckte nyss jag var i v 18 men i morgon blir det redan v 26!!  tiden springer verkligen i väg. Det går mycket fortare nu än med Elsa, då räknade man ju nästan timmarna =)

5 veckor kvar nu tills vi åker till Göteborg=) ska bli grymt skoj!  Ska planera in parken zoo i Eskilstuna i juli också.


/LINDA


Faderskap

För en timme sen var jag och Daniel och skrev på papper att det är han som är pappa till skatten i magen. Och skrev även på papper om delad vårdnad som man gör nu förtiden. Skönt att ha det avklarat, slipper man åka dit med en liten bebis sen.


Elsa ligger och sover i vagnen ute, så jag får passa på att städa lite, sen blir det full rulle =) I går somnade hon 18.30 och vaknade vid 06.30 idag. Faktiskt riktigt skönt att man får lite ensamtid på kvällen. Hon är som en klocka, somnar jämt nångång mellan halv 7 och 7. Kan ju hoppas att nästa blir så också=)


Ställer in Mellsta idag, ser ut som om det kommer att börja regna när som helst...=/ aja det kommer fler dagar....


nu märker man verkligen att man har miljontals hormoner i kroppen. Satt i soffan i går kväll och helt plötsligt från ingenstans..bbbuuuuhuuu....börjar gråta floder =)  kan inte sluta, Daniel tittade på mig som jag vore tokig=) men han är ju van, var likadan med Elsa =)  Och idag när jag vaknade kände jag mig skitarg...konstigt det här.....



/LINDA

Onsdag

Sitter just nu och tittar på uppdrag granskning. Det handlar om en gravt dement kvinna på ett äldreboende som har blivit sexuellt utnyttjad av en annan boende. Hon kan själv inte kommunicera med omvärlden.  Och detta hade hänt vid flera tillfällen. Det är fan helt sjuuuukt hur cheferna bara bortförklarar sig!!! Och vill inte ens att personalen ska göra en anmälan. Och när en av personalen vill att kvinnan ska bli undersökt i fall hon har blivit skadad av mannen tycker inte sköterskan att det är aktuellt!! Hur fan kan det inte vara det?? hur tänker folk????Och de stackars anhöriga fick inte reda på det förrän efter nån vecka och de tror att mannen är flyttad men tront på fan att det äcklet bor kvar??? jo visst fan gör han det!! Mannen till kvinnan pratar och ger tidningen varje dag med den här karlen som har utnyttjat kvinnan utan att veta om det! Stackarn! men nu har han fått reda på vem det är och stackarn blev alldeles chokad. Jag hade blivit helt jävla skogstokig om det var tex min mamma eller mormor det handlade om. De stackars gamla ska väl kunna känna sig säkra där de bor.


Har varit till öppna förskolan idag igen, sista gången innan sommarlovet. Sedan umgicks jag lite med syrran bea. Åkte och köpte mjukglass i Romme =) riktigt gott.....I morgon blir det nog en tripp till Mellsta om vädret tillåter....


Klippte gräset första gången idag...det gräs som finns kvar i allafall=) har sått en massa nytt eftersom grävaren har åkt en massa när plattan skulle bli gjord. Men snart så har vi fint grönt gräs igen=)

Magen växer för varje dag tycker jag och lillen sparkar som bara den =) sååå mysigt med en liten mini människa inuti en =) Tänk att man kan älska nån så mycket som man aldrig har träffat =) det var en som sa till mig förra veckan att - du vill väl hellre ha en pojk nu när du har 2 flickor? Varför skulle jag hellre vilja ha en pojk än en tjej? Herregud skulle bli precis lika glad om det kom ut en till tjej.

Nu blir det greys anatomy


/LINDA

BM besök

Har nyss varit till Barnmorskan på koll. Blodtrycket var bra, 120/70, blodsockret likaså. När jag hade inskrivning i v 12 så låg blodvärdet på 144 och nu var det 120 så jag ska börja ta järntabletter. Inte undra på att man har känt sig lite yr och trött =)  Mätte magen och lyssnade på lillens hjärtljud också=) mysigt!!!  Hjärtljuden låg på allt från 130-145. Den vaknade nog till när hon skulle lyssna.... När hon skulle mäta magen så fick jag precis en sammandragning så magen blev stenhård och jättetoppig =) så hon fick vänta lite med att mäta. Sf måttet var 23. Tänk att nu är jag i v  25 =)  Har kanonmycket sammandragningar på dagarna, men känner mig inte speciellt orolig eftersom det var samma visa med Elsa.


Hade kalas för Melissa i går och hon hade just inte önska sig nåt så hon fick pengar av nästan alla. Hon har då aldrig haft så mycket pengar som hon har nu iallafall =) Och eftersom hon är väldigt snål eller sparsam kanske det heter så kommer dom nog räcka länge.


Nu blir det en promenad....





Melissa 11 år <3

Idag blir Melissa 11 år, GRATTIS lillgumman!!!!!!



Onsdag

Idag hämtade jag liggdelen till syskonvagnen =) vann den på tradera, den var helt ny och aldrig använd.Det blev 400 kr med frakt =) riktigt fin var den. Så nu sitter den på syskonvagen =)


var en sväng till öppna förskolan även idag. Elsa tycker ju att det är så roligt med de andra barnen. Och riktigt ledsen blev hon när det var dags att åka hem...lillstumpan.
Tycker att det går så fort och hon lär sig så himla mycket =) frågar man henne vart huvudet eller tex näsan är så pekar hon på sig själv vart det sitter =) Säger man åt henne att hämta sina skor så hämtar hon dom =) det är en sån mysig och rolig period som hon är i nu. Mycket som  händer.

Tänk att den där lilla tjejen ska bli storasyster....=)
Tycker det känns helt rätt att hon kommer att vara hemma med mig och bebisen, och inte börja på dagis förrän nästa år i augusti. Skulle kännas heldumt att köra iväg henne till dagis när jag ändå är hemma.....Man får se till att åka till öppna förskolan ofta så hon får träffa mycket barn.


Bakade lite bullar idag inför kalaset på söndag.
På fredag ska Melissa ta hem några tjejer från klassen och ha party nere i relaxen =) så de ska basta och bada jaccuzi (om det nu stavas så )


/LINDA

Tisdag

I går använde jag torktumlaren för första gången sen vi flyttade in för 3 år sen=) har bara inte blivit av, men jäklar vad smidigt det var. Så nu kommer den väl att gå för fullt....

Var ner en sväng till Öppna förskolan idag så lilltjejen fick leka av sig lite. Blir nog att åka dit igen i morgon.


Ska nog sätta i gång och baka lite bullar och mockarutor inför kalaset på söndag.


Elsa har fått för sig att det är jätteroligt att dra i storsyrrans hår. Melissa skriker och Elsa bara sitter bredvid och flinar, och håller för kung och fosterland i håret.


I morgon får jag hem liggdelen till syskonvagnen =)


/LINDA





Senaste inköpet





Var hemma hos min vän Emma i förra veckan och då hade hon så söta mjuka leksaker som såg ut som olika mat bland annat, så i går beställde jag hem lite till lilltjejen.

På söndag blir min stora tjej hela 11 år!! Vart tog dom 11 åren vägen?? Tycker det är sååå svårt att veta vad man ska köpa. När man frågar henne så säger hon bara "vet inte, jag behöver inte så mycket" lillstumpan =)  Ska ta en repa på kupolen och kanske på stan i falun till veckan och handla klart presenter. Sen måste jag baka lite till kalaset också.


/LINDA

Söndag

Nu är alla fönstren insatta i utbyggnaden och spröjsen likaså =) kanonfint blev det iallafall! Synd att älsklingen och co inte har tid att vara här mer med firman, de är fullbokade många månader framöver. Så nu får han hålla på att påta kvällar och helger. 

Gick tillbaka i bloggen och kikade hur jag måde och så vidare i den här veckan med Elsa, kul läsning =) skrev då att jag verkligen inte kände mig stor, herregud det tycker jag att jag känner mig nu iallafall =) men inte så konstigt när man har de så tätt heller. Kikade på lite bilder från graviditeten med Elsa också och jag tycker att jag ser ut som jag gjorde runt v 30 med henne =) men men bara att gilla läget! =)
Har börjat att få ont i ryggen på eftermiddagarna/kvällarna, så älsklingen får massera mig på kvällarna, och underbara karl gör det så klart.   Får mycket hjärtklappning och yrsel. Säkert blodvärdet som är lite lägre. Ska till BM om 8 dagar så får kolla upp det då.  V 24 i morgon nu =)
Vågen visar + 3 kg sedan plusset i början av december.  Ska verkligen försöka njuta av den här graviditeten, vem vet det kanske blir våran sista? jag får bli hur fet och ful  som helst bara underbara miraklet mår bra i magen=)

Och nu börjar jag bli mer inne på att vi väntar en pojk=) men men får se i augusti......


/LINDA

RSS 2.0