sköna Fredag

Jobbade i natt och blev så grymt trött vid 5 så jag trodde jag skulle tuppa av....drygt när man blir så trött. har inte kunnat sova riktigt på säkert 2 månader nu....


I morgon bitti vid 8 bär det av till Västerås =) shopping och trevligt sällskap=)


Snart kommer älsklingen hem och då blir det tacos och bara soffmyyyyssss=)


älskar min lilla familj!!

 

/LINDA



Torsdag

Vaknade i natt av att det gjorde så grymt ont i magen....men la mig på andra sidan och då gick det över på en gång....blev lite smått orolig...blir ju det av allt typ =) men har känt lillen idag också så det är nog ingen fara =)


Ska jobba i natt sen ledig tills på måndag. Ska titta en snabbis på Daniel när han har match innan jag åker till jobbet. Anna en kompis har också en kille i samma hockey lag (mattias) och  jobbar även hon på falu lasarett. Hon skulle också jobba i natt så vi hinner heja lite på våra älsklingar innan plikten kallar =)


Melissa har dille på Michael jacksson och försöker lära sig hans moonwalk=) lillstumpan....hon håller på att träna för fullt...Igår var hon med sin moster Angie och kusin Wilma till maserhallen. Bra att hon kan hitta på saker med dom när jag ligger och sover =)


bara 2 dagar kvar tills jag och Emma drar iväg till Västerås =) ska bli sååå skoj. Blir övernattning tills söndag.

 

Nu blir det en tupplur....

 

/LINDA


I skuggan av värmen

vill se!!!!!!!! Joel kinnaman har en av huvudrollerna och han är det ju aldrig fel att titta på =)


Tornado i magen =)

Inatt när jag jobbade var lilla miraklet som en tornado i magen, for runt som ett jehu =) Och kl 02.50 i natt så la jag min hand på magen och kunde för första gången känna sparken med handen =) är så himla mysigt att jag har känt h*n så pass tidigt ändå =) tror det dröjde ända tills v 18 tills jag kände nåt över huvudtaget med Melissa. Och med det här älskade lilla pyret har jag känt redan i v 14, 15 nånting =) men dom säger ju att det brukar kännas tidigare med andra barnet....

herregud jag ska bli 2 barnsmor =) men allt känns så nytt den här gången för det är ju faktiskt 10 år sedan jag var gravid sist !! usch nu kände jag mig lastgammal =) men fick ju barn innan jag fyllde 17 så det är väl inte så konstigt att det har tagit lite längre tid med andra.   Även fast jag VET att det är ett litet pyre i magen så fattar jag det nog inte ändå=) herregud  jag ska äntligen få bli mamma igen =) så i morse innan jag slutade så ringde jag daniel och sa att jag hade känt en spark med handen så nu får han hem och försöka känna lite =)


Nu kom min syster Annelie,hon ska hjälpa mig att färga  min utväxt som är kanonmörk....


/LINDA

Mardrömmar

usch hade en sån hemsk mardröm om min sambo i natt så jag vaknade och grinade som en tok!!  det kändes så verkligt....fick lov att ringa till honom när jag vaknade och bara höra hans röst =) ska pussa lite extra på honom när han kommer hem från jobbet. Hatar hatar verkligen mardrömmar,förstår inte vad dom kan vara bra för. Fast när man väl har drömt nåt otäckt så blir man lite mer mån om sina nära och kära tror jag...


Ska jobba i natt, ska vara på UVA.


Det spritter runt i magen en massa =)



/LINDA

jag blir sååååå arg!!!!!!!

ÅÅh kan verkligen bli galen på Melissas pappa!!  Han har henne varannan helg,( ska även tillägga att det är i stort sett hans mamma som har henne när det är hans helg) men förra helgen kunde han inte ha henne av nån anledning så hon var kvar här hos oss,vilket absolut inte gör oss nånting. Så hon skulle vara hos han den här helgen som kommer som kommer i stället men idag sa han att det inte gick, han jobbade så mkt. Så hon kommer att vara här i 4 veckor. För min del skulle hon kunna vara här jämt men eftersom vi har kommit överrens att hon ska vara där varannan helg så ska man fan hålla det också!! han får väl göra som jag gör och lägga schema efter hur han har henne men så verkar han inte tänka.....Hon har varit hos oss i snart 2,5 vecka och INTE en gång han har ringt till henne!!!! fattar ta mig fan inte hur han  är funtad ibland!!!!!!!

Så nu har jag verkligen fått nog, nu får han fan börja prioritera henne lite mer. Har anökt om underhåll nu också, vilket jag skulle ha gjort för länge länge sen, han har sluppit undan allt för länge!!!!!!!

Melissa frågade idag varför pappa inte ville ha henne hos sig...ja vad ska man säga???

 

förstår inte hur man bara kan strunta i sitt barn bara.....


järntabletter

jag mailade min barnmorska i dag vid 11 och skrev att jag hade tagit blodvärde på jobbet i helgen och att det var mkt lägre än vad jag brukar ha och jag  har haft mycket huvudvärk och blir andfådd av minsta lilla jag gör. Så hon ringde faktiskt upp mig vid 1 =) är ju helt fantastiskt när nåt fungerar så bra =) hon är så himla gullig och omtänksam min barnmorska=)


eftersom jag hade 137 i blodvärde när jag var hos henne för några veckor sen och bara 109 nu så sa hon åt mig att pröva järntabletter som heter Niferex.  Så jag har precis varit och hämtat ut en förpackning så vi får hålla tummarna att de fungerar!!!

 

har känt miraklet flera ggr idag =) det är såååå underbart att känna nåt sprattla runt där inne =) undrar om det är en liten tjej eller kille där inne? spännande spännande =)

/LINDA


Ny vecka

I lördags så var vi hem till mina föräldrar och åt plankstek, så underbart gott det är!!


Sen i går var vi hem till Daniels mormor inga och åt rotmos med köttkorv...*mums* egengjort rotmos är ju underbart gott. Så jag har inte behövt gjort så mycket mat i helgen =) ganska skönt faktiskt....

 

Kan fortfarande få så fruktansvärt ont i huvudet och inget verkar hjälpa, inte ens vila....får väl hoppas det går över.. tog ett blodvärde )Hb) på jobbet och det visade 109 så jag ska nog ringa till min barnmorska angående om jag ska börja med järntabletter....jag brukar ju annars ha ett blodvärde på mellan 130-40 så det är nog inte så konstigt att jag märker av det.....

V 17 idag =)


på lördag ska jag och Emma åka till västerås och hälsa på mia och tobias och deras nya tillskott Alma =) ska sova över där till söndagen så det ska bli sååå roligt =)

 

/LINDA


Dagens inköp

det blev lite handlat idag....det här är ifrån Panduro

 så nu ska det pysslas =) inte allt idag men lite...


Köpte även min första mamma tröja idag=) en svart skjorta, jättefin var den....får se när jag kan börja använda den...det får bli när jag får lite mer mage =)


idag blir det fruktsallad med vaniljglass till efterrätt *mums*


Nu ska jag snart iväg och hämta Melissa och Ella från skolan.

 

/LINDA


städmani....

Idag har jag redan hunnit bytt sängkläder, dammsugit hela huset och torkat golvet på nedervåning och diskat, och klockan är inte ens 10 än =) fick ett ryck efter jag hade skjutsat Melissa till skolan. Och det är väl tur det att man får såna ryck ibland =)

Fick med ett reklamblad från panduro i tidningen idag och det fanns så mycket mysigt julpyssel i den så jag tor att jag ska åka ner och köpa lite pyssel som jag och Melissa kan roa oss med....

Idag ska melissa ha med sig en kompis hem från skolan, Ella heter hon. Så jag antar att det blir mycket karaoke sjungning och nintendo wii spel idag =)


Nu ska jag göra lite fruktsallad sen ner till panduro en sväng.....

 

Förresten så kände jag av miraklet väldigt mycket i går kväll....kändes nästan som att den spelade fotboll =) det är inga riktiga sparkar men massa buffar och sprattel =) underbart underbart =)  längtar tills Daniel kan känna den lilla krabaten också.....


/LINDA


Onsdag 091021

Huvudvärken håller i sig än =( usch....alvedon hjälper inte så jag har inte tagit några såna idag eftersom jag tycker att det är onödigt att proppa i sig läkemedel som ändå inte hjälper....Ingen feber har jag längre så man får väl vara glad för det =)



Blev så glad idag när jag var in på Familjeliv och läste min gästbok, det var en tjej som hade skrivit att hon läste min blogg och var så glad för våran skull att vi har fått behålla miraklet i magen =) blir så himla glad av så snälla och omtänksamma människor =)  man behöver verkligen massa positiv energi när man är gravid =)

 

Jag känner av pyret mer eller mindre varje dag nu och jag är såååå tacksam för det =) 

 

Ledig 2 nätter till sen ska jag jobba 2 nätter...känns som jag har varit ledig länge nu =)


Idag är det Leksand-Mora !!! heja leksand!!!!!!



hittade en bild på internet på ett foster i v 16 =)   <3




 

/LINDA


Sjukling

usch mår verkligen inge bra!!!!!! jävla spruta.... Har haft huvudvärk konstant nu sen ca 16 i går! och nu har jag feber igen och muskelvärk i hela kroppen...usch får verkligen hoppas jag blir bra snart, tog precis 2 alvedon så att febern kanska går ner...=/.....



hoppas ni andra som tar sprutan klarar er från att bli sjuka!


/LINDA

Biverkning

Har fått biverkning av vaccinet....Har haft ont i huvudet sen i går eftermiddag och vaknade även i natt av att det kändes som att huvudet skulle sprängas....trött och slut i hela kroppen....och har haft ganska ont i armen under natten men det börjar ge med sig nu......aja det går väl över snart får jag hoppas......Hatar verkligen att ha ont i huvudet!!


Är så slut så nu ska jag pallra mig upp i sängen igen.....Skönt att jag är ledig tills på fredag så man slipper sjukskriva sig...


Min underbara sambo blev lite oroad i natt när jag var så krasslig, låg och höll om mig och kolla så jag var okej =) älskar dig hjärtat!!!!





/LINDA

Ny vecka

Så har det blivit måndag igen, tycker dagarna bara flyger i väg nu för tiden......


Idag var jag in till jobbet och vaccinerade mig!!! jag som var så helt emot det från början men ja ja nu är det som det är. tror det var det bästa att göra i mitt fall eftersom jag har ett sånt jobb som jag har. Och kvicksilverhalten skulle absolut inte vara skadlig. Som en portion fisk ungefär =) såg lite artiklar på internet att barnmatsburkar innehåller mer kvicksilver än vad det här vaccinet gör så då kan det ju knappast vara så farligt. Får se om man får nå biverkningar då....många har fått huvudvärk och allmänt hängiga men det är ju inget som jag inte redan har =)


v 16 idag och så här stod det på FAMILJELIV om just den här veckan......


Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.


Sen efter att jag varit på jobbet  var jag till Emmas jobb och åt mat med henne=) mkt trevligt sällskap och god mat (panerad fisk) =)


Det där om att man skulle vara lite piggare nu stämmer då INTE på mig, är lika trött som vanligt så nu ska jag sova lite middag!


/LINDA


kiss kiss kiss kiss

herregud hur mycket kan man kissa på en dag egentligen????? jag måste då kissa många många liter.....hur kan man vara kissnödig 10 min efter man redan har kissat?? konstigt...


Nu blir det ensam mamma söker så jag ska bänka mig framför tv:n =)



/LINDA

Vaccin eller inte, det är frågan......

jadu jag som skrev ett inlägg för nån vecka sen att jag absolut INTE skulle vaccinera mig, har börja tveka nu....

Man har ju som sagt 4 ggr högre risk att bli riktigt sjuk av svininfluensan som gravid, och med min tur så trillar man väl pall!! =/...nej usch då....och nu har jag hört både på tv och radio och på internet att en dos vaccin är som en portion fisk (tänker på kvicksilverhalten) ...och fisk äter jag minst en gång i veckan. Så jag ska tänka tills i morgon om jag ska vaccinera mig, i sådana fall åker jag in till jobbet i morgon bitti så jag får det gjort.  Men nu helt plötsligt lutar det åt att jag SKA vaccinera mig, jag som var helt emot det förra veckan...=)
Om jag inte skulle vaccinera mig så har jag ju lite dumt jobb, eftersom många av de som får svininfluensan hamnar hos oss....

Jag skulle aldrig ta det om jag trodde att det skulle skada vårat älskade mirakel i magen. jag tror att de har kollat det så pass mkt så jag litar på alla doktorer och forskare.....


nu ska jag göra lite kalops...har aldrig gjort det förrut så vi får hoppas det blir bra =)


/LINDA

Härliga lördag

Morgonen började perfekt. Mamma ringde vid 8 och frågade om vi ville ha frukost=) jag och Daniel hade köpt med oss frukost till dom förra helgen och då sa jag på skoj att "ja nästa helg kommer ni hem med frukost till oss då ? " =) och det gjorde hon =)  Jag bara älskar färska smörgåsar med en massa gott pålägg och kokt ägg "mums" kan verkligen inte klara mig utan frukost!!  Varje lördag och söndag så åker antingen jag eller Daniel till ica maxi och köper färska bröd och har riktig hotell frukost...tycker gott och väl att man kan unna sig det!

Jag har ett berg och då menar jag verkligen berg av tvätt, eftersom Daniel har tagit med sig en massa sängkläder hem från Norge. kommer få tvätta varje dag hela nästa vecka om jag ska bli klar med all tvätt =/

Ikväll ska vi hem till mamma och pappa på mat, skönt att man kan åka dit och bara slippa laga mat en kväll =) Tror det skulle bli wienerschnitzel....

Igår var jag och Emma till falun en sväng för att titta på nåt till Marias och Tobias nya tillskott Alma. Hittade en jättefin sak (ingen ide attt jag skriver vad i fall Mia läser det här ) =) vi ska dit och hälsa på i västerås sista helgen i oktober.

 

Idag är en sån här dag som jag känner mig så nöjd med allt,älskar såna dagar. Synd att man inte har dom jämt.  Min stackars sambo får höra ett och annat ibland men men får väl skylla på graviditeten =) Har märkt att jag är lite tokig ibland...=) Får pussa lite extra på han idag då....


/Linda


Fredag!!

Idag så har Melissa fotografering i skolan, så hon ville vara extra fin =) guuud hon börjar bli så stor nu, 9,5 år. Det står inte på förrän hon är tonåring och ränner runt på stan =) nej usch hemska tanke =)





 v 15 första magbilden...inte mkt till mage men kul att se när den börjar växa =)



Idag ska jag med Emma till falun och kika lite =) skoj skoj

/LINDA


Lycklig =)

Jobbade i natt och natten gick verkligen rekortfort. Skönt att det kan vara så ibland,ska göra en natt till sen ledig tills nästa helg =)

När jag vaknade idag så hade jag en sån skön känsla i hela kroppen =) Är såå lycklig. Jag är tillsammans med mannen i mitt liv och väntar barn med honom och så har jag en underbar dotter och familj. Kan verkligen skatta mig lycklig=) Längtar tills man kan känna bebisen lite mer, nu har det bara varit lite små buffar. Tänk vad några fragminsprutor kan göra egentligen? hade det inte varit för dessa så hade det fömodligen inte varit nån bebis än! Tack gode gud för läkemedelsföretagen och forskare som tar fram en massa livsviktiga mediciner.

v 15 och 1,5 kilo upp. jag struntar faktikst helt i hur mycket jag kommer gå upp, är bara så jävla lycklig att det växer ett liv inom mig!! =) men hade det varit jag för några år sedan så hade jag nog tänkt oerhört mycket på vikten men nu så finns det viktigare saker i livet =)  tycker allt för många stressar upp sig med det här med vikten, lev och må bra i stället för att tänka så mycket =) visst ska man inte proppa i sig vilket skit som helst, men huvudsaken man mår bra. Och jag tror att är man ganska smal från början så går man nog upp lite mer i vikt än vad kanske en som väger några extra kilon gör eftersom de har lite att ta av. Har fått för mig det i allafall=)

I morgon kommer Daniel hem från Norge förhoppningsvis för gott!!  skönt att ha han hemma, han skrev ett sms till mig idag och det stod " nu älskling är det inte långt kvar,räknar timmarna nu, älskar dig! puss puss"

Usch tycker så synd om vissa patienter på jobbet, dom har det verkligen kämpigt, får verkligen hoppas att man själv slipper kämpa så i livets slut.......


Nu ska jag mysa lite med Melissa innan jag ska iväg till jobbet....


/LINDA

Frukost

Ett måste varje morgon nu för tiden är frukost!!! Har blivit en riktig frukosmänniska. Synd att Melissa är så dålig på att äta frukost bara, fick i henne lite fil innan jag skjutsade iväg henne till skolan. Det här bestod min frukost av idag =) *mums*
 

har krupit ner i soffan och tänt en brasa i täljstenskaminen,var lite småkallt inne.....


 ska snart bege mig upp till sängen igen, ska jobba i natt så jag måste sova lite till så jag orkar jobba. Gör 2 nätter nu sen är jag ledig tills nästa fredag =) skööönt! 


Bara 2 dagar kvar tills Daniel kommer hem och börjar jobba igen!!! =) skönt att ha han hemma.


Imorgon ska vi börja bli vaccinerade på jobbet men jag tänker INTE vaccinera mig......Vill inte riskera nåt ifall det skulle skada fostret, vet att jag kommer att gå och gräma mig hela hela tiden om jag tar vaccination.


/LINDA



Helgens bravader

Igår firade vi mamma eftersom hon fyller 50 år idag,grattis!!! Hon hade själv planerad dagen eftersom hon var livrädd att vi skulle hitta på nåt tok=) vi spelade först bowling sen åkte vi hem till mamma och pappa och åt en jättegod gryta som mormor hade gjort. Och efter det åkte vi till Villa paradiset och basta, bubblade och simmade i poolen=) kanon mysigt=)....och sen åkte vi hem igen och åt sellnäsplanka och ölplanka ..kanongott=) en jättelyckad kväll. Tror vi kom hem strax innan 01 jag och Daniel.

lite bilder från dagen...


Daniel och hans pappa håler på att sätta på vinterdäcken på bilen. Eftersom han åker till Norge sista vändan idag så ville han inte att jag skulle åka bil utan vinterdäck i fall det blir snö =) gud vad skönt det ska bli nu när han kommer hem och jobbar.  underbart att få sova med han varje natt =)


Idag blir det soffläge. Ska titta på de 2 senaste Johan Falk filmerna, national target och leo gaut. Det är ju inte helt fel att vila ögonen lite på Joel Kinnaman som spelar en av huvudrollerna heller =)....






I förrgår kände jag miraklet för första gången också=) 3 ggr och det var verkligen det, inga luftbubblor eller så =)

De säger ju att man känner tidigare med andra barnet, har varit in och läst lite på internet och så, vissa känner väldigt tidigt men runt v 15 tror jag är ganska normalt =)

 

/LINDA


RUTIN ULTRALJUD

i dag fick vi tid för rutin ultraljud i Falun =) fick tid om exakt 4 veckor idag. Den 6:e november.....
Ska bli så mysigt att Daniel ska få se miraklet för första gången =) eftersom han har jobbat i Norge så har han ju inte haft möjlighet att vara med vid de andra undersökningarna. Vi ska absolut INTE ta reda på kön...det får bli en trevlig överraskning...=)


/LINDA


Svininfluensa vaccin

Nästa vecka så ska vi börja bli vaccinerade på jobbet. och fetrsom jag är gravid så vet jag verkligen ut eller in hur jag ska göra, om jag ska vaccinera mig eller inte! man ha ju inte fått några vettiga svar angående om det kan vara skadligt för fostret eftersom det innehåller kvicksilver. Eftersom man avråder gravida att äta insjöfisk som innehåller mkt kvicksilver så kan jag aldrig tänka mig att det här vaccinet skulle vara bra.

hittade den här artikeln av en kvicksilverforskare på nätet:


Forskarlarm om vaccin mot svininfluensa: Foster och spädbarn kan få kroniska skador

Vaccin
Foster och barn kan få obotliga skador av det etylkvicksilver som finns i varje dos vaccin mot svininfluensan, säger professorn emeritus i miljömedicin, Maths Berlin, som är en av världens ledande kvicksilverforskare och ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd.

Varje dos av influensavaccinet Pandemrix innehåller konserveringsmedlet tiomersal, en kvicksilverförening som innehåller etylkvicksilver. Det är detta vaccin som Socialstyrelsen nu har beställt till hela svenska folket.

- Etylkvicksilver kan till och med vara farligare än metylkvicksilver och sönderfaller snabbt till oorganiskt kvicksilver, som effektivt skadar hjärnans celler, säger Maths Berlin.

När detta inträffar under hjärnans utveckling hos foster och barn kan kroniska skador uppstå med ett livslångt lidande som följd.

- De undersökningar som Socialstyrelsen och Läkemedelsverket stöder sig på kan inte utesluta en betydande risk för påverkan på hjärnutvecklingen hos foster och barn, menar Berlin.

Berlin pekar främst på tre riskgrupper. Foster hos gravida kan bl a drabbas av hjärnskador med autism och Damp/ADHD som följd. Också utvecklingen av hjärnan hos barn i åldern upp till tio år kan hämmas av etylkvicksilvret. Sedan kan vuxna som har en ärftlig känslighet för kvicksilver få sjukdomssymtom. Av de tre riskgrupperna är de vuxna de minst utsatta.

Europeiska läkemedelsverket (EMEA) har hävdat att tiomersal skulle vara riskfritt, men Berlin menar att man inte kunnat redovisa underlag för detta.

Amalgamskadefondens generalsekretare Thomas Karlsson är mycket kritisk till Socialstyrelsens handläggning.

- Det finns kvicksilverfria vaccin , men trots att anbud lämnats på sådant har Socialstyrelsen inte tagit riskerna på allvar och anskaffat vaccinet. Andra länder har beställt allt kvicksilverfritt vaccin som kommer att tillverkas den närmaste tiden.

Professor Berlin avråder gravida och barn från vaccinering med Pandemrix med Pandemrix som har tillsatsen tiomersal.

- Jag anser att riskerna att få men för livet är för stora för barnen. Även som vuxen skall man avstå från vaccinet om man är känslig för kvicksilver.

- När myndigheterna påstår att vaccinet är säkert lurar man folk. Myndigheterna måste helt enkelt ta fram ett kvicksilverfritt alternativ för barn och gravida kvinnor, menar Berlin.



ja man blir ju inte mindre orolig när man läser det här precis.....så jag har nog bestämt mig till 95% nu att jag INTE ska vaccinera mig. Bara för att man får infuensan så behöver man ju inte dö för det!  visst har gravida större chans att bli sjukare men tror inte varenda gravid kommer att insjukna och dö heller. Om jag skulle vaccinera mig så vet jag att jag kommer att gå och gräma mig till tusen att det skulle bli något fel med barnet, och jag skulle ALDRIG förlåta mig själv om det blev det!

Idag så händer det inte så mkt alls. Blir nog bara hemma, ska göra klart det sista till mamma tills i morgon. Hon fyller år på söndag men ska ha lite partaj i morgon. Vi kommer att få instruktioner ikväll vart vi ska vara en speciell tid och vilken klädsel vi ska ha. Tror hon har planerat 2 eller 3 saker som vi ska göra på förmiddagen=) det ska bli spännande och se vad hon har hittat på......


/LINDA


cravings....

 I förra veckan så blev jag så otroligt sugen på fiskbullar!!! jag har ALDRIG annars tyckt om det varken smaken eller konstistensen....men blev så fruktansvärt sugen så jag åkte och köpte  en burk. Kokade lite potatis och hade rivna morötter till....och vet ni ?? är lite smått beroende nu =) helt sjukt...kan inte skylla på nåt annat än graviditeten =).....får väl se om jag tycker det är lika gott sen. har precis ätit det igen=)  ha ha lite komiskt, jag som alltid har sagt att det var kattmat=)  när jag mådde illa som värst var det gula tomater som jag var beroende av...tyckte att de lindrade lite.

det är så underbart att man kan börja njuta av graviditeten på riktigt nu när man knappt mår illa längre. visst är det nån gång per dag men absolut inte som det har varit....


ska snart i väg till jobbet, ska göra en c-tur för omväxlings skull. Skönt sen är jag ledig tills på tisdag...


Och det är bättre med min kusin också tack och lov!! han har kommit ur respiratorn och har visst pratat med polisen. Får hoppas de tar idioterna fort.


ikväll kommer sambon hem också =)

/LINDA


Onsdag

Igår fick jag äran att titta på miraklet igen =) var lite orolig för besöket eftersom det har dragit  i magen och ryggen ganska mkt och jag är inte lika kissnödig längre.Oroar mig nog mkt i onödan eftersom jag är livrädd att det ska bli som de andra gångerna.
 Men allt såg jättebra ut och den växer precis som den ska =) lilla hjärtat. den hade vuxit till sin dubbla storlek på 3 veckor =) h*n lipade åt oss och det såg ut som att h*n blåste bubblor och en liten vink fick vi också =) Och doktor E sa att det är som det ska när det drar och hugger lite. skönt att höra.....Fick 2 bilder till med mig hem på miraklet men är så irreterad på min mobil...det är nåt fel så man inte kan lägga över bilderna på datorn....blir så dålig kvalite med digitalkameran men lägger ut en bild ändå =)

Sent i går kväll fick en kompis (mia) sin andra dotter, STORT grattis till er!!!

var till barnmott med Melissa idag, angående hjärtat.Doktorn var jättebra och sa att de andra 2 doktorerna hade oroat oss alldeles i onödan. Det de 2 doktorerna sa att hon hade stämde inte...de var nog säker osäkra. men det var väl bra att allt blev utrett nu i allafall, och de tog ett nytt ekg och det såg också bra ut....så nu kan man andas ut...=)

I morgon ska jag jobba en c-tur...börjar halv 2 och slutar kvart i 10. sen ledig hela helgen =)




/LINDA


Spännande =)

om 1,5 timme ska jag få se vårat lilla mirakel igen =) spännande spännande....ska säga  att jag vill ha en bild även den här gången så jag kan skicka till Daniel som är i norge....han jobbar bara den här veckan och nästa i norge sen börjar han jobba här hemma igen!!! =)

 

/LINDA


Hur är vissa folk funtade??

Igår kväll innan jag skulle åka in till jobbet så ringde mamma mig och förvarna att min kusin kanske låg på mitt jobb. Nån hade slagit en yxa!!! i hans huvud!!! Hur i helvete kan man göra nåt sånt?? Det finns alltså nån som så gärna vill ha ihjäl honom så de slår en yxa i huvudet på han. ja jag kan inte fatta hur man överhuvudtaget kan vara kapabel att göra nåt sånt. Eftersom man får sådana skador i huvudet av yxslag så blir dom oftast hämtade med helikopter för att flygas till UAS (uppsala akademiska sjukhuset). Lillkusinen..tycker att han bara är lilla barnet ju.... får innerliggt hoppas att det går bra!!!

I morse när jag körde hem från jobbet,och var nästan hemma så ja tror du inte på fan att en lastbilschaufför med stooort släp kör ut mitt framför mig??? fick tvärnita,hade jag kört lite fortare så hade det smullit....det är precis som att störst går först!!!! jadu man slutar då aldrig att förvånas.....usch vad hemskt att hamna på jobbet för trauma =)

har köpt klart mammas presenter idag...hon kommer nog bli riktigt nöjd =) hon fyller 50 på söndag så vi ska ha lite gallej på lördag...riktigt skoj ska det bli =)

och i morgon ska jag få se miraklet igen =) längtar längtar!!!!

v 14 i morgon =) det tuffar på....

nu ska jag vila lite så jag orkar jobba i natt

/LINDA


jobb

bara 2 timmar kvar sen får jag hem och soooooooooova!!!! skööönt.....

illamående ? nej faktiskt inte =)

det är sååå sköööönt att jag knappt mår illa längre!!! =) visst kommer det nån gång varje dag men det är så mycket bättre än vad det har varit.  Nu känns det som att man kommer att kunna njuta mer av graviditeten än vad man har kunnat gjort. Har jobbat 2 nätter och det har gått jättebra,skönt att man har sådana underbara kollegor.  Nu är jag ledig 2 nätter, vi ska inte göra nåt speciellt bara ha det lugnt och skööönt.

Nästa vecka ska jag köpa klart presenterna till mamma. Hon fyller 50 nästa helg =)

det är knappt så jag fattar det än att det växer ett litet mirakel inuti mig =) är så fantastiskt. Det syns ingenting på mig än....har inte just gått upp nåt heller, 500 g tror jag. Men det är ingenting som oroar mig jag kommer nog att gå upp så det räcker och blir över ändå =)


just nu är Daniel på möte med ett byggföretag i falun...han kanske ska börja jobba hemma igen =)!!!! det ser så ut i allafall...ska bli så skönt att han blir hemma nu!

Nu blir det soffläge en stund.....

 

/LINDA


Uppvaket

i natt när jag jobbade var jag på uppvakningsavdelningen. Dit patienterna kommer direkt efter operation. man brukar få vara där 1 eller 2 ggr i månaden ungefär,det är samma peronal där som på IVA. Det var jag och Pelle som jobbade ihop i natt och det gick faktiskt jättebra att jobba...är så himla glad att jag inte mådde just nå illa alls=) min chef sa på morgonen att det strålade om mig =) jag var bara så glad att jag kunde jobba utan att må dåligt =) fast det gäller att äta varannan eller var tredje timme annars är det kört....
ska jobba  natt till sen några nätter ledigt.....

ska hämta lilltejejen från fritids nu....

snart kommer Daniel hem också =)

 

/LINDA


RSS 2.0